Organski Kokosov šećer 400g Fornatura

590 RSD

Kokosov šećer je bogat izvor vitamina B1, B2, B3, B6, vitamina C, kalijuma, magnezijuma, cinka, gvožđa, kalcijuma, hroma.

Organski Kokosov šećer 400g

Organski Kokosov šećer je prirodan šećer i predstavlja bogat izvor vitamina i minerala. Sadrži dvostruko više gvožđa, četiri puta više magnezijuma i deset puta više cinka od smeđeg šećera.

Prirodan šećer 100% organskog porekla koji se dobija prikupljanjem soka iz cveta kokosove palme (Coco Nucifera). Sok se termički obradjuje i isparavanjem viška vode, kristalizuje se šećer od kokosa. Takođe je bogat izvor vitamina, pogotovo B1, B2, B3 i B6.

Pored navedenih nutritivnih vrednosti, benefit korišćenja kokosovog šećera se ogleda i u niskom glikemijskom indexu GI35.To je veoma bitno kako za normalno lučenje insulina iz pankreasa.

Na osnovu laboratorijskih analiza utvrdjeno je da je bogat izvor Kalijuma, Cinka, Gvožđa, Nijacina, Magnezijuma i drugih minerala. Predstavlja prirodni izvor dvanaest (12) bitnih kompleksa vitamina B, vitamina C i ima neutralni pH. Čak ima i 1,3% proteina. Usled svega pomenutog, hranljiva vrednost  je mnogo veća u odnosu na sve druge šećere.

Dobija ne rafinisanjem i bez aditiva od kokosove palme. Ovo je jedinstvena tradicija stanovnika Indonezije, koje je poznato po proizvodnji najkvalitetnijeg kokosovog šećera u svetu.

Osnovna struktura čini 82% saharoze (praćeno glukozom i fruktozom (svaka 3-9%), koji se sastoje od dugog lanca saharida, takodje poznatih kao „složeni ugljeni hidrati”.

Nema ukus kokosa, već je sličan braon šećeru i ima prirodnu slast smeđeg šećera sa blagim osećajem ukusa karamel-a i meke kremaste teksture koja se topi u ustima. Istovremeno, ima dovoljnu slatkost da zameni beli šećer u odnosu 1:1.

Zahvaljujući termičkoj preradi zadržava hranljive sastojke čak i ako se kasnije koristi u pripremi kolača ili zaslađivanju toplih napitaka. Sadrži složene ugljene hidrate koji obezbedjuju sporo oslobađanje šećera u krvotok, čime se doboija efekat trajne energije bez uspona i padova, za razliku od tipičnih šećera i zaslađivača koji se nalaze na tržištu.

Veoma je pogodan za:

Gojazne osobe:

Koje žele da smanje svoje obroke i prirodnim putem usklade metabolizam. Pomaže u borbi s kilogramima jer prisutan mineral Kalijum doprinosi regulisanju nivo holesterola u krvi. Apetit je uravnotežen, stoga se smanjuje osjećaj gladi, što je idealno za uravnoteženu ishranu.

Osobe sa dijebetesom:

Mogu da imaju veću korist od jer obiluje Hromom koji doprinosi održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi. Takođe je okarakterisan kao proizvod sa niskim glikemijskim indeksom.

Sportisti, poslovni ljudi i svi ostali koji vode računa o zdravom načinu života. Konzumiranjem dobija se trenutni povrat energijen koji se zahvaljujuci niskom GI indeksu sporo razlaže i obezbeđuje dugotrajno oslobađanje energije.

Konzumiranjem ove vrste šećera izbegavaju se takozvani „energetski padovi“ u toku dana.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost kcal 384

Ukupno proteina 0g

Ukupno masti 0g

od toga: zasićene masne kiseline 0g

Ukupno ugljenih hidrata 95g

So og

Pakovanje 250g Fornatura

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top