Kokosov šećer je prirodni šećer organskog porekla, bogat vitaminima i mineralima. Sadrži dvostruko više gvožđa, četiri puta više magnezijuma i deset puta više cinka u poređenju sa smeđim šećerom. Dobija se prikupljanjem soka iz cvetova kokosove palme (Coco Nucifera). Sok se termički obrađuje i isparavanjem viška vode dolazi se do kokosovog šećera. Ovo je tradicionalna praksa stanovnika Indonezije, koja je poznata po proizvodnji najkvalitetnijeg kokosovog šećera na svetu.

Pogodan za vegane, pogodan za vegane, bez aditiva, konzervansa i veštačkih boja, Fornatura organski kokosov šećer ima nizak glikemijski indeks koji ne podiže nivo glukoze u krvi. Ovaj prirodni zaslađivač je bogat izvor vitamina i minerala. Idealan je za zaslađivanje čaja i kafe, kao i za pripremu torti, sladoleda, kolača i drugih poslastica.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top