Susam integralni organski 200g Biošpajz

430 RSD

Susam sprečava zgrušavanje krvi, leči hemoroide, migrenu i opekotine, snižava nivo lošeg holesterola i olakšava pražnjenje creva.

 

Susam integralni organski 200g

Organski integralni susam sprečava zgrušavanje krvi, leči hemoroide, migrenu i opekotine, snižava nivo lošeg holesterola i olakšava pražnjenje creva.

Neoljušteni susam, sadrži ljusku zbog koje seme ima tamniji izgled, neujednačene braon boje.

Ljuska susama, sama po sebi, ima bogat nutritivni profil, uključujući vlakna, što ovaj susam čini dobrim izborom ukoliko želite da vaš dnevni unos hrane sadrži više vitamina i minerala.

Susam sprečava zgrušavanje krvi, leči hemoroide, migrenu i opekotine, snižava nivo lošeg holesterola i olakšava pražnjenje creva.

Semenke susama jedan su od najkorišćenijih dodataka ishrani, a ulje dobijeno iz njih veoma je kvalitetnu, pa se često koristi kao zamena za maslinovo ulje.

Vitamini B, A, E, lecitin, niacin, brojni minerali poput kalcijuma, kalijuma i magnezijuma, fosfora, gvožđa, cinka i selena…govore sami po sebi o vrednosti ove, veličinom vrlo sitne ali učinkom po zdravlje, vrlo moćne biljke

Semenke susama sadrže i dve posebne vrste biljnih vlakana – sesamin i sesamolin, koje dokazano snižavaju nivo holesterola u krvi.

Veoma bogat fitosterolima – supstancama koje su sličnog hemijskog sastava kao holesterol – što ovu biljku čini idealnom za njegovo suzbijanje. Poznato je antikoagulativno svojstvo ovih blagotvornih semenki jer doprinose sprečavanju zgrušavanja krvi, što je posebno značajno za prevenciju pojave krvnog ugruška – tromba.

Osobe u rizičnoj grupi, kojima preti stvaranje tromba, trebalo bi da koriste susamovo ulje u svakodnevnoj ishrani.

Posebno bogat mono-nezasićenim kiselinama, oleinskom kiselinom koja pomaže da se održi dozvoljen nivo lošeg holesterola i spreči bolest arterija i moždani udar.

Veoma bogat izvor proteina koji su neophodni za rast, posebno kod dece.

Samo 100g semenki susama sadrži oko 18g proteina (32% dnevnih preporučenih vrednosti).

Sadrži jedinjenja sesamin i sesamolin, antioksidantna biljna vlakna, koja regulušu holesterol i sprečavaju zgrušavanje krvi pa se preporučuje u svakodnevnoj ishrani osobama kojima preti stvaranje tromba.

Kao lek protiv hemoroida:

Priprema:

Samleti kašiku susamovog semena i mešati sa 2 kašike vode dok se ne napravi pasta, a zatim dodati kašičicu putera i sve dobro sjediniti. Ovo je gotov namaz koji se koristi u ishrani, i kao pomoć u lečenju hemoroida.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 2390kJ/578kcal

Masti 51g

od kojih zasićene masne kiseline 7g

Ugljeni hidrati 7g

od kojih šećeri 0g

Proteini 19g

Vlakna 10g

So 0g

Pakovanje 200g Biošpajz

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top