Azuki pasulj

Azuki pasulj pročišćava organizam, otklanja toksine, reguliše nivo šećera u krvi, poboljšava cirkulaciju. Najčešće se prave pasta ili pire.

Ako ste ljubitelj azijske kuhinje, onda ste najverovatnije upoznati sa pastom od crvenog pasulja, ali da li ste znali koji mali crveni pasulj se koristi za kreiranje ovog jedinstvenog jela?

Odličan izvor esencijalnih hranljivih materija, vitamina i minerala.

U principu, istraživanja su ga povezala sa sporijim starenjem, poboljšanjem zdravlja srca, prevencijom raka, snižavanjem holesterola, smanjenim strukom i povećanom energijom.

Često sortiran u ishrani mnogih vegetarijanaca. Studije pokazuju da  može biti glavni razlog toliko zdravstvenih prednosti koje su povezane sa ovim načinom ishrane.

Tonificira bubrežno-adrenalnu funkciju, detoksikuje telo. Otklanja stagnaciju krvi, smanjuje znojenje, on je diuretik i isušuje.

Koristi se za stanja vlage i vode, leukoreje, uznemirenja, dijureje, edema i utiče na gubitak težine. Učestvuje u procesu razlaganja složenih ugljenih hidrata kao što su glikogen i skrob. Ne sadrži holesterol, ali je bogat proteinima.

Može da deluje poput inhibitora alfa-glukozidaze, što znači da učestvuje u procesu razlaganja složenih ugljenih hidrata kao što su glikogen i skrob. Takođe, mešavina dijetetskih vlakana i proteina zaslužna je za dobru kontrolu nivoa glukoze u krvi, uz stimulaciju lučenja insulina.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top