Bundevino hladno ceđeno ulje 250ml Beyond

995 RSD

Bundevino ulje je izuzetno za zdravlje prostate i kardiovaskularnog sistema.

Bundevino hladno ceđeno ulje 250ml

Bundevino hladno ceđeno ulje se dobija mehaničkim ceđenjem semena bundeve .Razlika je u tome što se kod devičanskih ulja seme, pre ceđenja, termički obrađuje.

Ovim postupkom se obezbeđuje veća stabilnost ulja, kao i bogatiji ukus. Ovo odlično ulje je bogato vitaminima A, E, C i K. Sveže ulje sadrži više od 60% nezasićenih masnih kiselina.

Sastav: 100% ulje semena bundeve

Zbog izvanredno bogatog ukusa, mnogi ga s pravom smatraju jednim od najukusnijih ulja. Ulje je izuzetno bogato nezasićenim masnim kiselinama, omega 6 i 9 koje povoljno deluju na kardiovaskularni sistem, kao i vitaminom E i karotenoidima koji imaju snažno antioksidantno dejstvo.

Ono takođe sadrži vitamine B grupe, nezasićene masne kiseline, omega 6 i 9, minerale (fosfor, kalcijum, magnezijum, kalijum) i elemente u tragovima (gvožđe, cink, mangan). Sadrži i lecitin, belančevine i salicilnu kiselinu. Tradicionalno se koristi u prevenciji i lečenju problema sa prostatom i mokraćnim putevima.

Ulje od semenki bundeve sadrži visoke koncentracije jedinjenja delta 7-sterol koje sprečava razmnožavanje ćelija prostate.

S obzirom da suzbija hormon dihidrotestosteron, smatra se i adutom u borbi protiv ćelavosti. Istraživanja su pokazala da poboljšava kvalitet i kvantitet sperme.

Lekovita svojstva:

Način upotrebe :

Kod problema uvećane prostate se koristi prva tri do šest meseci 3 puta dnevno po supenu kašiku. Nakon toga piti 1 supenu kašiku dnevno i nastaviti konzumirati ulje kroz obroke i salate.Koristi se i kao salatno ulje, ili za prelivanje žitarica i variva nakon kuvanja.

Vrlo je važno ne prekidati terapiju tokom prvih nedelja kada će neprijatni simptomi vezani za mokrenje nestati, već sa terapijom treba nastaviti najmanje sledećih 6 mjeseci.

Prestanak neprijatnih simptoma desiće se već nakon par dana ili nedelja, jer ulje ima antibakterijjsko dejstvo koje će uspješno zaustaviti inflamatorne procese, ali to ne znači da je proces uvećanja prostate zaustavljen.

Za to je potreban duži period, kako bi aktivni sastojak ulja od bundeve, delta 7-sterol, mogao da odradi svoj deo posla, a to je suzbijanje hormona dihidrotestosterona, čija hiperprodukcija upravo izaziva problem.

Nutritivna vrednost u 100g :

Energetska Vrednost Kcal 883

Energetska Vrednost KJ 3693

Masti 99g

mononezasićene masti 38g

polinezasićene masti 42g

zasićene masti 18g

Ugljeni hidrati 0g

Šećeri 0g

Vlakna 0g

Proteini 0g

Pakovanje 250ml Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top