Raž organska oljuštena 500g Beyond

190 RSD

Jako je bogata vlaknima koja su korisna za regulaciju probave probave ,stabilizaciju šečera  i takođe utiče na smanjenje holesterola.

Nema na zalihama

Raž organska oljuštena 500g

Raž je bogata kompleksom vitamina b, gvožđem ,selenom, fosforom, i manganom. Ima visok sadržaj pantolenske kiseline, tiamina, riboflavina,niacina i B 6 vitamina . Sadrži zavidne količine ugljenih hidrata (oko 70%), proteina, masti i vode. Ova žitarica predstavlja riznicu pantotenske kiseline, niacina, tiamina, riboflavina i vitamina B6, kao i vitamina E.

Ražane klice su bogate vitaminima i mineralima i preporučuju se anemičnim osobama, rekovalescentima, deci.

Od minerala ima najviše mangana, selena, fosfora, magnezijuma, cinka i kalijuma. Energetska vrednost raži je 335 kalorija u 100 grama. Lekovitost ove biljke krije se u njenom brašnu, koje sadrži izuzetno malu količinu glutena.

Žitarica koja sadrži mnogo manje  manje glutena od pšenice i ima niži glikemiski indeks, pa se preporučuje dijabetičarima . Jako je bogata vlaknima koja su korisna za regulaciju probave probave, stabilizaciju šećera i takođe utiče na smanjenje holesterola. Ima i svoje lekovito dejstvo, koristi se kod arterioskleroze, bolesti vezanih za cirkulaciju krvi, arterijskog pritiska.

Od mlevene raži se može spremati vrlo hranljiv hleb a može služiti kao dodatak raznim jelima.

Nutritivna vrednost u 100g:

Energ.vrednost 1430kJ/342Kcal

Proteini 12g

Ugljeni hidrati 69g

od kojih šećeri 1g

Masti 2g

od kojih zasićene masne kiseline 0g

Biljna vlakna 6g

So 0g

Pakovanje 500g Beyond

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top