Sočivo zeleno 500g

189 RSD

Zeleno Sočivo: Snaga Zdravlja u Svakom Zrnu

 

Zeleno Sočivo: Snaga Zdravlja u Svakom Zrnu

Zeleno sočivo, bogato hranljivim sastojcima kao što su gvožđe, magnezijum, fosfor, cink, molibden, kalijum i vitamin B, predstavlja neizostavan deo zdrave ishrane. Preporučuje se u vegetarijanskoj ishrani, ali se ne preporučuje osobama obolelim od gihta zbog visokog sadržaja purina.

Ovo mahunarka ima visoku hranljivu vrednost koja pomaže u prevenciji i lečenju raznih bolesti. Dokazano je da smanjuje nivo holesterola u krvi, smanjuje rizik od srčanih oboljenja i moždanog udara, održavajući arterije zdravim i elastičnim.

Magnezijum iz zelenog sočiva poboljšava krvotok i bogatiji je kiseonikom. Zahvaljujući niskom kalorijskom sadržaju i visokom sadržaju vlakana, zeleno sočivo je odličan izbor za dijetu, pomažući u gubitku težine, osećaju sitosti i boljem varenju hrane.

Vlakna u zelenom sočivu pomažu u regulaciji nivoa šećera u krvi, čineći ga idealnim izborom za dijabetičare i osobe sa insulinskom rezistencijom. Takođe, pomaže u prevenciji sindroma iritabilnog creva i problema sa zatvorom.

Bogatstvo gvožđa u zelenom sočivu čini ga efikasnim u borbi protiv malokrvnosti, posebno kod dece i žena tokom menstrualnog ciklusa. Čorba od zelenog sočiva je odličan izbor za obezbeđivanje potrebnih nutrijenata i energije organizmu.

Za pripremu, sočivo se potapa u vodu par sati pre kuvanja, a samo kuvanje traje od 25 do 45 minuta. Zeleno sočivo je tradicionalna namirnica u ishrani mnogih naroda, pružajući najveći odnos proteina po kaloriji, prehrambenih vlakana i esencijalnih nutrijenata.

 Pakovanje  500g Lučar

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top