Testenina od leblebije Besan pasta 250g
Testenina od leblebije zvana Besan pasta je obogaćena složenim ugljenim hidratima, ima nizak glikemijski indeks i ne dolazi do naglog skoka šećera i daje duži osećaj sitosti. .
Leblebija obiluje belančevinama i proteinima, zbog čega predstavlja odličnu zamenu za meso i ostale životinjske proizvode.
Takođe, u velikim količinama sadrži minerale (magnezijum, kalijum, kalcijum, gvožđe) i vitamine (A, B6, B9, C). Jedna šolja leblebije ima više proteina, nego dva velika jajeta, dok kuvana leblebija ima gotovo duplo više gvožđa od iste količine mesa.
Leblebija sadrži puno proteina, vlakana, gvožđa i hranljivih minerala. Bez glutena je, što je pogodno za osobe alergične na gluten.
Sastav:
Način upotrebe:
Ubaciti u ključalu vodu 3 minuta. U toku kuvanja skidati penu. Nakon tri minuta preliti hladnom vodom i ostaviti dva minuta da odstoji.
Evo predloga za spremanje testenine!
Besan pasta u sosu od šampinjona:
Potrebni sastojci:
250g besan paste
450g braon šampinjona
Voda (šolja od 2,5 dcl)
2-3 kašike leblebijinog brašna
100ml biljne pavlake za kuvanje ili biljnog mleka
3 čena belog luka
Kašika maslinovog ulja
Him.so i mleveni biber po ukusu
2 kašike sitno seckane sveže mirođije
Pastu skuvajte u slanoj vodi po uputstvu..
Priprema:
Naseckane šampinjone i usitnjen beli luk prodinstajte na maslinovom ulju ili malo vode. Kada šampinjoni odmeknu i puste vodu prelite ih sa šoljom vode i dodajte biljnu pavlaku ili mleko.
Potom dodajte brašno od leblebije i mešajte da se sve lepo zgusne. Posolite i pobiberite po ukusu i na kraju umešajte seckanu svežu mirođiju.
Pastu procedite servirajte na tanjir i prelite je sa ovim ukusnim sosom od šampinjona i sveže mirođije.Po ukusu pospite pečenim susamom.
Nakon toga sve što treba je da uživate u bogatom ukusu ove visokoproteinske paste. Prijatno!🙂
Nutritivna vrednost na 100g:
Energetska vrednost 520kJ/361kcal
Masti 6g
Od čega zasićene 0g
Ugljeni hidrati 44g
Od čega šećeri 4g
Proteini 24g
So <0g
Vlakna 14g
Pakovanje 250g Mirilov