Post na vodi je pravo vreme da očistite organizam. Posna hrana i te kako može biti ukusna i zdrava a mi vam nudimo raznovrsna rešenja. Treba spomenuti da je post vrlo koristan i za našu dušu, kao i za telo. Možda je početnicima teško shvatiti šta treba jesti i šta je posno, ali uvek se možete konsultovati i sa sveštenim licem (što je čak i preporučljivo ako počinjete prvi put da postite).

Post na vodi je duhovna praksa koja se javlja u različitim religijskim tradicijama i duhovnim učenjima.

Osnovna ideja posta je uzdržavanje od konzumiranja hrane, ali i vode u određenom periodu, kako bi se postigli duhovni ciljevi, očistilo telo i um, te postigao dublji duhovni doživljaj.

Tokom posta na vodi, osoba se suzdržava od konzumiranja bilo kakve čvrste hrane, kao i pića osim vode.

Ova praksa može trajati različito dugo, od samo nekoliko sati do nekoliko dana ili čak nedelja, u zavisnosti od duhovnih učenja i ciljeva pojedinca.

Hrana koja se koristi u postu na vodi, kada se prekine period uzdržavanja, obično je lagana i lako probavljiva.

Ovo može uključivati voće, povrće, supu od povrća, integralne žitarice i slično. Važno je postepeno vraćati hranu u ishranu nakon posta na vodi, kako bi se izbegle neprijatnosti poput nadutosti ili probavnih smetnji.

Konzumiranje posne hrane može imati različite svrhe i ciljeve, uključujući duhovnu obnovu, čišćenje tela od toksina, postizanje dubljeg duhovnog uvida ili pročišćenje uma. Mnogi praktikanti posta smatraju da ovaj proces donosi osećaj čistoće, lakoće i unutrašnjeg mira.

Kada se odlučite postite na vodi, važno je pravilno se pripremiti i imati odgovarajuću podršku.

Pa da utvrdimo post na vodi nije dijeta, izgladnjivanje nego predstavlja čišćenje i detoksikaciju organizma…

Zapravo treba jesti zdravu, kombinovanu, izbalansiranu ishranu u dovoljnim količinama. Prednost je svakako i u gubitku suvišnih masnoća iz tela i to se može prilično dobro odraziti na vaš celulit.

Predstavljamo vam raznovrsnu hranu koju možete koristiti dok postite na vodi.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top