Integralne testenine

Visoko nutritivne, zdrave, hranljive i kvalitetne integralne testenine, bez dodataka i holesterola. Testenine od integralnog brašna preporučuju se u ishrani gojaznih osoba. Pomažu kod dijete za mršavljenje, kao i kod povećanog holesterola u krvi, jer smanjuju ujedno i rizik od moždanog udara.

Sa obzirom da se testenine sporo vare, tako da se nivo šećera u krvi podiže znatno sporije, preporučuju se i dijebetičarima.

Preporučuje se prvenstveno starijim osobama. Preporučuje i u ishrani sportista, jer sadrže skrob (ugljeni hidrat), čak do 75%, koji se u organizmu pretvara u glikogen, koji se skladišti u mišićima.

Kod većih fizičkih napora i treninga, kada je potrebno puno energije, glikogen se pretvara u glukozu, a glukoza u potrebnu energiju. Integralne testenine su svrstane su u kategoriju posnih testenina. Pogodne za makrobiotičare i vegeterijance, gurmane i sladokusce. Zbog lake svarljivosti jednako je mogu konzumirati zdravi i bolesni, deca i odrasli.

U korak sa savremenim društvom, razumemo trend ubrzanog življenja, pa je vreme pripreme ovih testenina svedeno na svega 5 minuta.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top