Rozen kore MB
Posne kore za rozen tortu su već su pripremljene za filovanje. Samo trebate odabrati recept po vašem izboru kako biste napravili vaš omiljeni desert.
A recept ćemo vam mi podeliti!
Za fil:
- 300 g šećera
- 150 ml vode
- 250 g margarina
- 400 g mlevenih oraha
Za zlazuru:
- 250 g šećera u prahu
- 4 kašike (50 ml) mlake vode
- Roze boja za kolače
Priprema fila:
- U šerpu sipajte 300 g šećera i 150 ml vode. Zagrevajte uz neprestano mešanje dok ne proključa, pa kuvajte oko 3 minuta.
- Dodajte 250 g margarina sobne temperature i mešajte dok se potpuno ne rastopi. Sklonite sa šporeta.
- U smesu dodajte 400 g mlevenih oraha i dobro promešajte.
Filom ravnomerno premažite sve kore osim poslednje. Prekrijte folijom, stavite u frižider i pritisnite. Ostavite nekoliko sati ili preko noći da se stegne.
Priprema glazure:
- U posudi sjedinite 250 g šećera u prahu i 4 kašike (50 ml) mlake vode. Dobro izmešajte viljuškom.
- Dodajte roze boju za kolače dok ne postignete željenu nijansu roze boje.
Poslednju koru premažite glazurom i stavite tortu u frižider da se glazura stegne.
Narezati tortu na štanglice pre posluživanja.
Za glazuru
Sastav:
Pšenično brašno, voda, palmino ulje, šećer, regulator kiselosti, prašak za pecivo, vanilin šećer.
Rozen kore su uvek sveže u vakum pakovanju
Cena se redovno ažurira