Suva smokva

Suva smokva izvrsna grickalica koja osigurava obilje minerala i vitamina, pružajući vam brzu energiju i brojne zdravstvene koristi.

Suva smokva je bogata kalcijumom, što je čini izvanrednim izvorom ovog vitalnog minerala, naročito u poređenju s kravljim mlekom.

Osim kalcijuma, obiluje vitaminima B-grupe, vitaminom C i beta-karotenom, dok su minerali poput kalijuma, magnezijuma, fosfora, gvožđa i bakra prisutni u značajnim količinama.

Ova ukusna grickalica potiče iz drevnih vremena, veruje se da je poreklom iz Turske i severne Indije. Najviše uzgaja u regionima oko Sredozemnog mora. Bogata je magnezijumom, ključnim mineralom za mišiće, krvne sudove i nervne ćelije.

Konzumiranje suvih smokava može poboljšati kvalitet sna, pamćenje i koncentraciju, stimulišući rad ćelija i metabolizam u mozgu.

Suvim smokvama je takođe bogata bakarom, koji je važan za proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, posebno za osobe koje pate od anemije. Prisustvo kalijuma u njima može pomoći u regulisanju krvnog pritiska, dok antioksidativna svojstva ovog voća pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i ubrzavaju metabolizam.

Osim toga, suva smokva doprinosi prevenciji osteoporoze i usporavaju gubitak koštanog tkiva, pružajući vitalne hranljive materije za zdravlje kostiju.

Sve to dolazi uz nisku kalorijsku vrednost, čineći ih idealnom zdravom grickalicom koja se može uključiti u svakodnevnu ishranu. Neka suve smokve budu vaš izbor za energiju i zdravlje.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top