Čaj od Žalfije u filter vrećicama Kirka

110 RSD

Čaj od žalfije u Filter vrećicama Kirka

Čaj od lista žalfije u filter vrećicama (Salviae folium) se danas zbog svojih jakih antibiotskih svojstava koristi za bilo koji upalni proces u organizmu.

Do skora se žalfija kod nas koristila samo za ispiranje desni i kod upale grla, ali u novije vreme se njena primena raširila i na lečenje raznih oboljenja, kao što su upale grla i bešike, protiv kašlja, protiv upala sluzokože, proliva.

Deluje antiseptično i smanjuje lučenje znojnih žlezda, pa se dosta koristi kao kupka ili protiv neprijatnog mirisa nogu jer ne dozvoljava razvoj bakterija. Dr. Brojs je preporučuje kao jednu od četiri biljke (uz nanu, matičnjak i kantarion) za životni čaj kome samo ime kaže koliko je moćan.

Osobe koje su na zračenjima ili hemoterapiji treba da uzimaju čaj od žalfije, jer su neka iskustva pokazala da se ta vrsta terapije mnogo bolje podnosi uz konzumiranje ovog čaja. Ono što posebno treba izdvojiti je da čaj od žalfije priprema kuvanjem žalfije svega 3 minuta i ne bi trebalo da stoji duže od 10 minuta.

Sastav:

List žafije – Salviae folium

Priprema:

Za spoljašnju primenu (ispiranje, dezinfekcija):

Staviti kesicu čaja u šolju. Preliti 2 dl ključale vode. Poklopiti šolju. Ostaviti da odstoji 15 minuta.

Za unutrašnju upotrebu:

Staviti kesicu čaja u 2 dl ključale vode. Ostaviti 5 minuta na šporetu da ključa. Piti ohlađen čaj.

Tradicionalno se čaj od žalfije koristi za ispiranje usta i grla kod upala, protiv znojenja, kod upale mokraćnih kanala, kao i za jačanje organizma.

Pakovanje 20 fiter vrećica po 1g Kirka

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top