Joya Ovseni napitak bez šećera 1L

390 RSD

Podarite svom telu dovolno energije.

Nema na zalihama

Joya Ovseni napitak bez šećera 1L

Joya ovseni napitak bez šećera se preporučuje kod ljudi koji imaju intoleranciju na laktozu kravljeg mleka i za osobe sa povišenim holesterolm, ali i svim ostalim kategorijama stanovništva koji brinu o svom zdravlju.

Veoma ukusan i okrepljujući veganski napitak bez dodatka laktoze.

Zahvaljujući dobro izbalansiranim proteinima i mastima, ovaj napitak pruža osećaj sitosti i daje snagu tokom dana ili okrepljuje posle većih fizičkih i mentalnih napora.

Može da se pije toplo ili hladno, u musliju, čaju ili kafi i uz dodatak slatkih začina. Napravljen od najkvalitetnijeg austrijskog ovsa, bez laktoze i dodatka šećera, sadrži prirodna vlakna i može se koristiti kao zamena za mleko. Bez dodataka veštačkih zaslađivača, konzervansa, boja.

Za šta je sve dobro ovseno mleko?
  • ne sadrži laktozu i prikladno je za vegane
  • pomaže u sprečavanju anemije
  • jača kosti
  • jača imunitet
  • snižava holesterol

Prikladno za vegane

Kao i druga biljni napici koji se uglavnom prave od jezgrastog voća, ovseni napitak se može koristiti kao zamena za mleko u mnogim receptima. Nije prikladno za kuvanje, ali ga možete koristiti za hladne dezerte, ili čak i sa žitaricama umesto kravljeg mleka.

Pomaže u sprečavanju anemije

Anemija je ozbiljno oboljenje i karakteriše ga nedovoljan broj crvenih krvnih zrnaca. To može dovesti do pojave mnoštva ozbiljnih simptoma, od zamora do bledila i još mnogo toga.

Postoji dosta mogućih uzroka anemije, a ponekad se ona javlja zbog nedovoljno vitalnih nutrijenata koji su bitni za sintezu crvenih krvnih zrnaca (gvožđe i vitamin B12).

Zato vegeterijanci imaju povećan rizik od anemije, pošto većina namirnica biljnog porekla ne sadrži ove nutrijente u značajnijim količinama.

Samo jedna šolja ovog napitka sadrži dovoljno gvožđa da zadovolji 10% od ukupne preporučene dnevne doze, što znači da je ono sjajan izvor gvožđa, pogotovo za vegeterijance i vegane.

U kombinaciji sa drugim biljnim narminicama bogatim gvožđem (mahunarke, tamna čokolada), jedna ili dve šolje ovenog napitka na dan će stimulisati stvaranje zdravih eritrocita i sprečiti anemiju.

Jača kosti

Obično je obogaćeno kalcijumom i vitaminom D. To su dva važna nutrijenta koja igraju vitalnu ulogu kada je reč o zdravlju kostiju. Gotovo 99 posto kalcijuma u našem telu se nalazi u kostima i organizam ga iskorišćava za pravilan razvoj i čvrstinu kostiju. Sa druge strane, vitamin D poboljšava apsorpciju kalcijuma u organizmu.

Kada je reč o lečenju osteoporoze i sličnih oboljenja, svi lekari preporučuju povećan unos kalcijuma i vitamina D. Nedovoljno vitamina D može rezultirati gubljenjem koštane mase, povećanim rizikom od slabih kostiju i preloma kostiju.

Jača imunitet

Kada počnete da šmrkćete sigurno vam kao lek neće pasti na pamet ovseni napitak. Međutim, redovna konzumacija vam može ojačati imunitet.

Snižava holesterol

Ovas odlično snižava holesterol i zdrav je za srce. Sadrži beta-glukan, vrstu vlakana rastvorljivih u vodi, za koje je dokazano da snižavaju holesterol.

Sastav :

osnova od ovsa 99,5% (voda, cela zrna ovsa 11,5%), hladno ceđeno suncokretovo ulje i kuhinjska so.

Prosečne nutritivne vrednosti na 100ml:

Energija 194kJ (46kcal)

Proteini 0.6g

Ugljeni hidrati 8, 2g

Masti 0,1g

Holesterol 0g

Dijetalna vlakna 0, 9g

Natrijum 0g

Napomena:

Nakon otvaranja napiak čuvati u frižideru i popiti ga u roku od 3 – 4 dana.

Pre upotrebe dobro promućkati.

Pakovanje 1l Joya

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top