Biljno mleko

Vegansko biljno mleko ne sadrži laktozu i gluten i pogodno je osobama sa celijakijom i intolerancijom na laktozu. Biljna mleka su nutritivno bogate namirnice i lako se vare.

Danas sve više ljudi ima neke simptome netolerancije na mlečne proizvode.

Radi se zapravo o netoleranciji na laktozu, odnosno mlečni šećer usled delimičnog ili potpunog nedostatka enzima laktoze. Najčešće tegobe koje prate ovo stanje su bolovi i grčevi u želucu, nadutost, proliv, gasovi i mučnina.

Tegobe mogu biti više ili manje izražene. Ukoliko primetite neki od navedenih simptoma bilo bi dobro da isključite mleko iz ishrane na određeni period.

Ako u tom periodu primetite da je došlo do poboljšanja odnosno da su navedene tegobe nestale verovatno se radi o netoleranciji na laktozu.

Naravno ova biljna mleka nisu samo za one koji imaju zdravstvene tegobe. Ona su odlična zamena za mleko životinja u vreme posta, za vegeterijance, vegane. Takođe i za sve one koji vode računa o svom zdravlju ili vole da isprobaju nešto novo.

Koriste se na isti način kao i kravlje mleko- kao napitak, dodatak jelima i poslasticama. Možete uživati u ovoj biljnom mleku bez bojazni od nedostatka kalcijuma jer pojedin napitci sadrže znatno više kalcijuma od kravljeg mleka.

Asortiman:

  • Sojino mleko
  • Bademovo mleko
  • Pirinčano mleko
  • Heljdino mleko
  • Ovseno mleko
  • Proseno mleko
  • Kokosovo mleko

Napomena:

Web sajt www.cecinbiospajz.rs sadrži oznake i tekstove koji se odnose na oznake a koji, u skladu sa zakonskim propisima, ne predstavljaju artikle koji su predmet prodaje, već su isključivo tagovi za pretraživanje pojmova.

U okviru asortimana koji se nudi jasno su naznačeni proizvodi koji su predmet online prodaje, čiji nazivi su u skladu sa Zakonom.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top