Hladno ceđeno ulje od suncokreta 1L Uvita

499 RSD

Hladno ceđeno ulje od suncokreta. Koristi se za salate, dresinge, soseve, kao i za pečenje i prženje hrane. Suncokretovo seme je bogato vitaminom E, koje je snažan antioksidant te neutrališe slobodne radikale.

Hladno ceđeno ulje od suncokreta 1l

Hladno ceđeno ulje od suncokreta koristi se za salate, dresinge, soseve, kao i za pečenje i prženje hrane.

Suncokretovo seme je bogato vitaminom E, koje je snažan antioksidant te neutrališe slobodne radikale. Pored toga, sadrži izvesne količine bakra, selena i magnezijuma kao i vitamin B – tiamin.

Ceđenjem sirovih semenki suncokreta dobija se ulje prijatnog i svojstvenog mirisa i ukusa, bogata važnim nutrijentima.

Stara ajurvedska metoda u poslednje vreme ima sve više pristalica jer je u praksi pokazala zadivljujuće rezultate. Ova terapija preporučuje se za prevenciju, ali i lečenje mnogih bolesti. Zasniva se na mućkanju ulja u ustima, pri čemu dolazi do oslobađanja organizma od štetnih materija (detoksikacija).

Svaka kašika ovog ulja ima 8,9 grama linolne kiseline, koja je omega-šest polinezasićena masna kiselina koja je esencijalni deo zdrave ishrane.

Treba vam najmanje 11 do 14 grama dnevno, ali većina ljudi uzima previše ove omega šest masne kiseline u odnosu na još zdraviju kategoriju masnih kiselina koje se nazivaju omega-tri. Omega-tri masne kiseline se nalaze u plodovima mora, lanenom semenu, orasima i ulju od repice.

Zdravstvena korist od suncokretovog ulja je da svaka kašika ovog ulja daje 5,6 miligrama alfa-tokoferola, oblika vitamina E koji deluje kao antioksidant u telu.

Ima više vitamina E od drugih dobrih izvora, kao što je većina orašastih plodova, kikirikija i maslinovog ulja, soje, kukuruza i ulja od repice. Konzumiranje dobre količine vitamina E može ojačati vaš imuni sistem i smanjiti rizik od srčanih oboljenja.

Deluje kao emolijens ili omekšivač. Omekšivači su agenti koji zgušnjavaju i imaju lubrikantni efekat omekšavanja. Omekšivači sprečavaju gubitak vode, što je značajno za negu kose. Dragocen sastojak za regenerisanje masne kose. Suncokretovo ulje pomaže da se kosa nahrani i sprečava njeno lomljenje.

Antioksidativna svojstva suncokreta mogu da spreče prevremene znake starenja.

Izloženost slobodnim radikalima i suncu povećava stopu po kojoj vaša koža stari, i to čak može izazvati da se rano pojave bore i fine linije. Antioksidansi pronađeni u suncokretovom ulju, zajedno sa dnevnim kremama za sunčanje, mogu smanjiti rizik od razvoja prevremenih znakova starenja.

Detoksikacija se radi na sledeći način:

1 supena kaška ulja ( suncokretovo, detox ulje, bademovo, susamovo ) se mućka u ustima minimum 20 minuta, pri čemu treba strogo voditi računa da se ulje ne proguta. Po završetku ispljunuti ulje koje bi trebalo da je belo. Usta zatim dobro isprati, a zube zatim dobro oprati. Postupak se uvek radi na prazan želudac.

Detoksikacija utiče na:

  • Smanjenje rizika od srčanih oboljenja
  • Regulaciju holesterola
  • Regulaciju hormonalnog sistema
  • Jačanje kostiju i smanjenje osteoporoze
  • Negu kože i kose

Sastav :

100% hladno presovano ulje od semenki suncokreta.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska Vrednost Kcal 880

Energetska Vrednost KJ 3698

Masti >99g

mononezasićene masti 85g

polinezasićene masti 0g

zasićene masti 12g

Ugljeni hidrati <0g

Šećeri <0.g

Vlakna <0g

Proteini <0g

Sadržaj vode 0.g

Pakovanje 1L Uvita

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top