Hladno ceđeno ulje od suncokreta 1L Uvita

499 RSD

Hladno ceđeno ulje od suncokreta. Koristi se za salate, dresinge, soseve, kao i za pečenje i prženje hrane. Suncokretovo seme je bogato vitaminom E, koje je snažan antioksidant te neutrališe slobodne radikale.

Hladno ceđeno ulje od suncokreta koristi se za salate, dresinge, soseve, kao i za pečenje i prženje hrane.

Ceđenjem sirovih semenki suncokreta dobija se ulje prijatnog i svojstvenog mirisa i ukusa, bogato važnim nutrijentima.

Stara ajurvedska metoda u poslednje vreme ima sve više pristalica jer je u praksi pokazala zadivljujuće rezultate. Zasniva se na mućkanju suncokretovog ulja u ustima, pri čemu dolazi do oslobađanja organizma od štetnih materija (detoksikacija).

Svaka kašika ovog ulja ima 8,9 grama linolne kiseline, koja je omega-šest polinezasićena masna kiselina koja je esencijalni deo zdrave ishrane.

Treba vam najmanje 11 do 14 grama dnevno, ali većina ljudi uzima previše ove omega šest masne kiseline u odnosu na još zdraviju kategoriju masnih kiselina koje se nazivaju omega-tri. Omega-tri masne kiseline se nalaze u plodovima mora, lanenom semenu, orasima i ulju od repice.

Suncokret je bogat vitaminom E, koje je snažan antioksidant te neutrališe slobodne radikale. Pored toga, sadrži izvesne količine bakra, selena i magnezijuma kao i vitamin B – tiamin.

Zdravstvena korist je da svaka kašika suncokretovog ulja daje 5,6 miligrama alfa-tokoferola, oblika vitamina E koji deluje kao antioksidant u telu.

Ima više vitamina E od drugih dobrih izvora, kao što je većina orašastih plodova, kikirikija i maslinovog ulja, soje, kukuruza i ulja od repice. Konzumiranje dobre količine vitamina E može ojačati vaš imuni sistem i smanjiti rizik od srčanih oboljenja.

Deluje kao emolijens ili omekšivač. Omekšivači su agenti koji zgušnjavaju i imaju lubrikantni efekat omekšavanja. Omekšivači sprečavaju gubitak vode, što je značajno za negu kose. Dragocen sastojak za regenerisanje masne kose. Suncokretovo ulje pomaže da se kosa nahrani i sprečava njeno lomljenje.

Antioksidativna svojstva suncokreta mogu da spreče prevremene znake starenja.

Izloženost slobodnim radikalima i suncu povećava stopu po kojoj vaša koža stari, i to čak može izazvati da se rano pojave bore i fine linije. Antioksidansi pronađeni u suncokretovom ulju, zajedno sa dnevnim kremama za sunčanje, mogu smanjiti rizik od razvoja prevremenih znakova starenja.

Detoksikacija se radi na sledeći način:

1 supena kaška ulja ( suncokretovo, detox ulje, bademovo, susamovo ) se mućka u ustima minimum 20 minuta, pri čemu treba strogo voditi računa da se ulje ne proguta. Po završetku ispljunuti ulje koje bi trebalo da je belo. Usta zatim dobro isprati, a zube zatim dobro oprati. Postupak se uvek radi na prazan želudac.

Detoksikacija utiče na:

  • Smanjenje rizika od srčanih oboljenja
  • Regulaciju holesterola
  • Regulaciju hormonalnog sistema
  • Jačanje kostiju i smanjenje osteoporoze
  • Negu kože i kose

Sastav :

100% hladno ceđeno ulje od suncokreta

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska Vrednost Kcal 880

Energetska Vrednost KJ 3698

Masti >99g

mononezasićene masti 85g

polinezasićene masti 0g

zasićene masti 12g

Ugljeni hidrati <0g

Šećeri <0.g

Vlakna <0g

Proteini <0g

Sadržaj vode 0.g

Pakovanje 1L Uvita

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top