Mleko bez laktoze

Biljno mleko bez laktoze i shrana bez laktoze je preporučen način ishrane za sve pojedince koji su intolerantni na mlečni šećer.

Šta je intolerancija na laktozu i zbog čega nastaje?

Ljudi sa ovom vrstom intolerancije nisu u stanju da u potpunosti je svare.

Kao rezultat mogu se javiti:

  • dijareja
  • bolovi u stomaku
  • gasovi
  • nadimanje
  • grčevi
  • mučnina
  • povraćanje

Intolerancija na laktozu nastaje usled nedovoljno enzima – laktaze, koji je zadužen za varenje mlečne laktoze u apsorbujuće monosaharide, glukozu i galaktozu.

Ove proizvode koje bi trebalo da imate u kuhinji za pripremu ukusnih recepata.

Ukoliko ste intolerantni, to ne znači da ne možete uživati u svojim omiljenim obrocima. Recepti podrazumevaju namirnice koje će vam omogućiti da jedete sa istim zadovoljstvom, a koje vam neće izazvati neželjene reakcije o kojima smo govorili.

Biljna mleka su odlična alternativa sa istim hranljivim vrednostima.

Odlična zamena za regularne proizvode. Uz njih možete napraviti vaša omiljena jela koja vam neće izazvati neželjene reakcije.

Kada je u pitanju svakodnevna ishrana dovoljno je imati ove divne napitke u frižideru kako biste napravili vaše omiljeno jelo, jer nema značajne razlike u odnosu na regularno mleko.

Imaju strukturu i hranljive sastojke kao i klasična mleka na koje ste navikli – sadrži puno važnih nutrijenata kao što su kalcijum, fosfor, vitamin B12 i riboflavin koji predstavljaju esencijalne namirnice za sveobuhvatno zdravlje organizma.

Zbog svega navedenog, intolerantnost na laktozu ne mora biti nužno stvar koja će uticati na vaše gastronomske preferencije.

Koristite ova zdrava mleka u vašim omiljenim receptima, i veoma brzo ćete zaboraviti na vašu intolerantnost na laktozu.

Napomena:

Web sajt www.cecinbiospajz.rs sadrži oznake i tekstove koji se odnose na oznake a koji, u skladu sa zakonskim propisima, ne predstavljaju artikle koji su predmet prodaje, već su isključivo tagovi za pretraživanje pojmova.

U okviru asortimana koji se nudi jasno su naznačeni proizvodi koji su predmet online prodaje, čiji nazivi su u skladu sa Zakonom.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top