Šumski med 1kg Milošević

1,199.00RSD

Podiže nivo hemoglobina u krvi i preporučuje se trudnicama i mladim majkama, sportistima

Kategorija: Oznake: ,
Šumski med  
Crvenkastobraon je do crne boje i specifičan je po velikom sadržaju mineralnih materija koje su značajne za obavljanje umnih i fizičkih aktivnosti. Kod nas nemamo stalnu produkciju ove vrste koja obično medi svake druge, treće i pete godine. Najčešće medi u toku leta kada su tople noći sa jutarnjom vlagom ili rosom, što se retko javlja.
Međutim, kada se svi uslovi slože, dolazi do medobranja, a često je hrast najizdašniji u medljiki. Daje je i lipa, a posebno je interesantna medljika od bora i jele, koji su bogati mineralnim materijama.
Pokazao se izuzetno efikasnim za lečenje anemije upravo zbog velikog sadržaja mineralnih materija. Poseduje i antiseptičko, umirujuće i laksativno dejstvo.
Sastav :
100% šumski med
Povoljno deluje na rad jetre i bubrega. Prinosi ove vrste meda su relativno oskudni, pa je samim tim manje zastupljen na tržištu. Kristališe krupnim zrncima, nakon dužeg stajanja.

Šumski med sa Homoljskih planina poseduje impresivna antibakterijska svjostva, sakupljenih od medljike borovih šuma i ostalih tipova četinara. Tamnije je boje i oštrijeg ukusa, veoma bogat oligosaharidima koji podstiču rast korisnih bakterija i sadrži 13 puta više mineralnih materija od ostalih vrsta meda

Šumski med sadrži : Vitamine (C, A, B1, B2, +B6) a od  minerala( oligosaharidi, flavonoidi, aminokiseline, glukozu i fruktozu, soli gvožđa i tanine.)

Lekovito dejstvo  :

Kod stomačnih  obolenja, bolesti disajnih puteva, anemije, kardiovaskularnih obolenja

Veoma je pogodan trudnicama i mladim majkama, sportistima,

Dobar za decu i trudnice.

Preporučuje se za ososbe koje se rekreativno bave sportom

Podiže nivo hemoglobina u krvi

Povećava snagu srca i izdržljivost krvnih sudova

Preporučuje se i posle teških operacija

Ima i protiv upalna svojstva, pa pomaže i kod bolesti organa za mokrenje.

 

Pakovanje : 1kg

Proizvođač : Pčelarska kuća Milošević

Scroll to Top