Sušena Jagoda 100g
Sušena jagoda je odličan izvor vitamina C, vitamina K, mangana, folne kiseline, kalijuma, riboflavina, bakra, magnezijuma.Takođe vitamina B5 i B6, a nije zanemarljiva ni količina omega-3 masnih kiselina koje ovo voće sadrži.
Samo prisustvo mangana u jagodama povoljno utiče na kompletan metabolizam, mozak, nervni sistem , za krv i kostanu masu. Jagode sadrže i elaginsku kiselinu koja sprečava prelazak zdravih ćelija u maligne.
20 g liofilizovane( suve), 220g sveže jagode, 120 % preporučenog dnevnog unosa vitamina C .
Jagode kao lek preporučuju se za lečenje zatvora i tegoba koje se nazivaju „lenja creva“.Takođe za lečenje reumatizma, jetre, anemije, nervoze. Za prolećno čisćenje organizma kao i protiv kamenca (peska) u bubrezima i zučnoj kesi poželjno je svakoga dana u periodu od 30-45 dana pojesti po 1 kilogram jagoda.
Jos je bolje ukoliko se propasiraju i pomešaju sa jogurtom ili sokom od limuna. Preko zime dobro ce doći i sok od jagode.
Sušene procesom liofilizacije. Bez dodatih šećera i veštačkih boja.
Sastav :
100% jagoda
Pakovanje 100g rf
Original pakovanje 1kg