Ulje Germanske Kamilice 5ml Eterra

1.550 RSD

Ulje Germanske kamilice se dobija od biljke ( Matricaria chamomilla, Matricaria recutita, divlja kamilica, madjarska kamilica, plava kamilica ) je možda najpopularnija farmaceutska biljka i u zvaničnoj i u narodnoj medicini.

 

Ulje Germanske Kamilice 5ml

Germanska kamilica ima duboku plavu boju koja potiče od hamazulena, a ulje ima jaku antiinflamatornu moć. Otud plava boja u imenu ovog prekrasnog belog cveta skromnog i izgleda, ali i nadasve prijatnog mirisa kog smo upamtili još u detinjstvu.

Ulje se dobija od biljke (Matricaria chamomilla, Matricaria recutita, divlja kamilica, madjarska kamilica, plava kamilica) je možda najpopularnija farmaceutska biljka i u zvaničnoj i u narodnoj medicini.

Latinsko ime ove vrste kamilice, matricaria, dato je stoga što se koristi za ublažavane menstrualnih tegoba i mišićnih grčeva materice, kao i kod drugih ginekoloških problema.

Pored esencijalnog ulja kamilica sadrži i tanine, glikozide, gorke materije, umbeliferon, smole, vitamine B1,B2 i B3, kalcijum, gvožđe, magnezijum, selen i cink. Ima i relativno snažno anti-inflamatorno, protivzapaljensko dejstvo i opušta mišiće gastro-intestinalnog trakta. Koristi se i kod nesanice.

Upravo zbog osobine ulje germanske kamilice smiruje upalne procese, kamilica se obavezno stavlja u proizvode za negovanje desni, prevenciju i lečenje gingivitisa, najčešće pomešana sa žalfijom ili eukaliptusom  .

Kozmetička upotreba kamilice je veoma široka

Preparati koji sadrže azulen ili ekstrakt kamilice smiruju upaljenu kožu, otklanjaju akne i balansiraju lučenje sebuma. Osetljiva koža sklona crvenilu veoma dobro reaguje na proizvode na bazi kamilice. Takođe ova biljka se veoma često dodaje u kreme i losione posebno namenjene suvoj koži sklonoj iritacijama.

Često i sastojak krema za negu posebno senzitivne kože oko očiju i usta. Možete obogatiti svoju kupku ili mleko za telo. Pored opuštajućeg i umirujućeg delovanja to je i odličan način da negujete svoju kožu.

Kamilica je veliki saveznik plavuša jer ispiranje čajem od ove biljke daje plavoj kosi divni zlatni odsjaj. Za tu svrhu najbolji je jak čaj od kamilice sa dodatkom soka od limuna, kojim se kosa nakon pranja ispere i ostavi da se prirodno osuši.

Koristi se za:

Način korišćenja:

Napravite kupku ili stavite oblogu na iritiranu ili povređenu kožu, 2-3 kapi etarskog ulja u 200ml vode, stavite gazu i pustite da potone i onda je iscedite i stavite na željeno mesto.

Tako možete pomoći sebi i ako vas muči glavobolja, PMS, grčevi i nadutost u stomaku.

Napravite ulje za masažu, od 10 kapi ulja kamilice i 50ml ulja kokosa i blago masirajte stomak. Ona ima umirujući efekat na um i telo, i olakšava da razmišljate logičnije i ne preterano emotivno.

Pomaže u stvaranju hormonalne ravnoteže, pa je korisna kod svih simptoma PMS i menopauze.

Pakovanje 5ml Eterra

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top