Vegan Sojino mleko u prahu Zajic 300g

450.00RSD

Vegan sojino mleko u prahu je zdrav i lako svarljiv proizvod visoke nutritivne vrednosti.Ne sadrži holesterol, laktozu i gluten.

 

Vegan Sojino mleko u prahu Zajic 300g

Vegan sojino mleko u prahu je zdrav i lako svarljiv proizvod visoke nutritivne vrednosti.Ne sadrži holesterol, laktozu i gluten.

Raznolika i uravnotežena ishrana jedan je od najvažnijih činjenica koje utiču na ukupno blagostanje organizma. Uključivanje Zajic napitka u ishranu donosi mnogobrojne prednosti.

Zdrav i lako svarljiv proizvod visoke nutritivne vrednosti. Proizvedeno od genetski nemodifikovanog zrna soje i predstavlja izvor proteina, vitamina, minerala i ugljenohidrata koji sporo sagorevaju..

Dugotrajno, sterilisano i homogenizovano, obogaćeno je kalcijumom i kombinacijom 10 važnih vitamina (vitamin C – deluje antioksidativno na organizam, E- neophodan je za pravilno formiranje vezivnog tkiva.

Niacin – utiče na psihičko zdravlje, detoksikuje organizam od raznih štetnih hemikalija i Folna kiselina – ) te je pogodan za nadopunu vitamina u organizmu. Obiluje prirodnim biljnim estrogenima koji su značajni za regulisanje hormonalnog statusa, posebno kod žena.

Proteini soje su vrlo poželjan dodatak ishrani jer imaju blagotvoran uticaj na ljudski organizam.

Mogu biti odlična zamena za proteine koji se nalaze u mesu. Prednost soje u odnosu na meso ogleda se u tome što njeni proteini nisu povezani sa masnoćama. Zatim ne samo da su biljnog porekla, već se svrstavaju u kvalitetne proteine jer sardže gotovo sve aminokiseline kojih ima u mesu.

Korisni su za razvijanje i održavanje zdrave i čvrste mišićne mase. Uloga zaštitnih hranljivih sastojaka (minerala i vitamina), koji se nalaze u proizvodima od soje, takođe je veoma značajna za organizam. Među vitaminima posebno su zastupljeni vitamini B i E grupe, a od minerala tu su kalcijum, fosfor, magnezijum i gvožđe.

Koje su prednosti konzumiranja u odnosu na kravlje ?

–sadrži samo biljne proteine, biljni proteini doprinose manjem gubitku kalcijuma,
–ne sadrži laktozu; oko 75% svetske populacije je netolerantno na laktozu,
–samo 0,5% dece je alergično na ovu vrstu mleka, a 2,5 % je alergično na kravlje mleko,
–smanjuje holesterol,
–ne sadrži hormone dok kravlje mleko može sadržati prirodne ali i sintetičke hormone koji mogu uticati na ispravno funkcionisanje organizma,
–bogato izoflavonima, samo jedna šoljica sojinog napitka sadrži oko 20 mg izoflavona. Izoflavoni su fitonutrienti koji se u telu pretvaraju u biljne estrogene, sastojke koji pomažu u sprečavanju širenja raka, snižavaju ukupan nivo holesterola i triglicerida u krvi, tako štite od srčanih bolesti.

Sastav:

Glukozni sirup u prahu, proizvodi od soje 35% (delimično hidrogenizovano sojino ulje, sojin protein), zaslađivač maltitol, modifikovani kukuruzni skorb, kalcijum (kalcijum karbonat), stabilizator E340, aroma, kompleks vitamin (vitamin C (askorbinska kiselina), E (D- tokoferol), B6 (pirdoksin-hidrohlorid), B1 (tiamin-mononitrat), B2 (riboflavin), B12 (cijanokobalamin), niacin (nikotinamid), pantotenska kiselina (kalcijum –D – pantotenat), folna kiselina (pteroilmonoglutaminska kiselina), biotin (D-biotin)), emulgator E471, boja karoten.

Nutrutivni sastav na 100g:

Energetska Vrednost Kcal 516

Energetska Vrednost KJ 2152

Masti 31g

mononezasićene masti Og

polinezasićene masti 0g

Zasićene masti 6g

Ugljeni hidrati 57g

Šećeri 7g

Vlakna 0g

Proteini 4g

Pakovanje 300g Zajic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top