Sojino mleko

Sojino mleko sadrži do 60% više nezasićenih masnih kiselina od kravljeg mleka i uopšte ne sadrži holesterol i laktozu. Soja sadrži lako svarljive proteine. Pomaže pri snižavanju holesterola. Životinjsko mleko ima dosta holesterola, ovaj napitak od soje nema apsolutno ni mali trag holesterola.

Istraživanja su pokazala da redovno konzumiranje sojinog mleka može značajno smanjiti koncentraciju triglicerida i lipoproteina u krvi, a podiže nivo visokih lipoproteina gustine (HDL).

Ovaj kombinovani efekat ga čini idealnim ako imate visok holesterol ili imate porodičnu istoriju srčanih oboljenja. Pomaže da izgubite težinu vlaknima koja pomažu da se osećate sito za duži period.

Takođe pomaže da oslobodite telo od toksina. Dobar je izvor proteina. Obrađuje vrlo malo i može imati malo manje proteina, ali je uvek dobar izvor. Ono što je poznato kao kompletan protein, što znači da sadrži sve esencijalne aminokiseline.

Sojino mleko je biljni izvor proteina koji podržava očuvanje kalcijuma, s obzirom na to da ne sadrži laktozu.

S obzirom da moramo da ih unosimo hranom, jer ih prirodno nema u organizmu. Šolja sojinog mleka sadrži oko 22 grama proteina, skoro isto koliko i biftek. Za vegetarijance ili one na strogim dijetama za koje je teško dobiti dovoljno proteina, soja može biti odgovor.

U poređenju s kravljim mlekom, koje može sadržati hormone, sojino mleko je sigurniji izbor jer ne sadrži štetne hormone koji mogu poremetiti funkcionisanje organizma.

Takođe, bogato je izoflavonima, fitonutrijentima koji se metabolizuju u biljne estrogene, a koji su povezani sa smanjenjem rizika od kardiovaskularnih bolesti i sprečavanjem širenja raka.

Alergije na  ovu vrstu mleka su retke tako može biti bezbedna alternativa za većinu ljudi.

Napomena:

Web sajt www.cecinbiospajz.rs sadrži oznake i tekstove koji se odnose na oznake a koji, u skladu sa zakonskim propisima, ne predstavljaju artikle koji su predmet prodaje, već su isključivo tagovi za pretraživanje pojmova.

U okviru asortimana koji se nudi jasno su naznačeni proizvodi koji su predmet online prodaje, čiji nazivi su u skladu sa Zakonom.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top