Sojino mleko

Sojino mleko sadrži do 60% više nezasićenih masnih kiselina od kravljeg mleka i uopšte ne sadrži holesterol i laktozu. Sadrži lako svarljive proteine. Pomaže pri snižavanju holesterola. Životinjsko mleko ima dosta holesterola, ovaj napitak nema apsolutno ni mali trag holesterola.

Istraživanja su pokazala da redovno konzumiranje sojinog mleka može značajno smanjiti koncentraciju triglicerida i lipoproteina u krvi, a podiže nivo visokih lipoproteina gustine (HDL). Ovaj kombinovani efekat ga čini idealnim ako imate visok holesterol ili imate porodičnu istoriju srčanih oboljenja.

Sojino mleko pomaže da izgubite težinu vlaknima koja pomažu da se osećate sito za duži period.

Takođe pomaže da oslobodite telo od toksina. Dobar je izvor proteina. Obrađuje vrlo malo i može imati malo manje proteina, ali je uvek dobar izvor. Ono što je poznato kao kompletan protein, što znači da sadrži sve esencijalne aminokiseline.

Moramo ih unositi hranom, jer ih prirodno nema u organizmu. Šolja  sojinog mleka sadrži oko 22 grama proteina, skoro isto koliko i biftek. Za vegetarijance ili one na strogim dijetama za koje je teško dobiti dovoljno proteina, soja može biti odgovor.

Napomena:

Web sajt www.cecinbiospajz.rs sadrži oznake i tekstove koji se odnose na oznake a koji, u skladu sa zakonskim propisima, ne predstavljaju artikle koji su predmet prodaje, već su isključivo tagovi za pretraživanje pojmova.

U okviru asortimana koji se nudi jasno su naznačeni proizvodi koji su predmet online prodaje, čiji nazivi su u skladu sa Zakonom.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top