Bagremov med

Bagremov med preporučuje se dijabetičarima i trudnicama, jer se najbolje usvaja u crevnom traktu i najbrže resorbuje kroz krvni sistem . On je blagog ukusa i prijatnih, neutralnih aroma. Bogat je vitaminom C i svojim sastavom deluje na opuštanje organizma.

Za razliku od livadskog meda bagremov sadrži manju količinu polena, te je pogodniji za korišćenje kod osoba alergičnih na odredjene vrste polena.

Bagremov med svojim energetskim sastavom podiže opštu snagu organizma, budi vedro raspoloženje i brzo oporavlja telo posle fizičkih i umnih napora. Bitan je za sportiste, koriste ga trudnice, a u narodnoj medicini koristi se kod stomačno – crevnih obolenja, obolenja jetre i respiratornih oboljenja. Kao i svaki med i poseduje blage antibakterijske i protivzapaljenske osobine.

Odličan je antiseptik, stoga se može koristiti u zaceljivanju sitnih povreda i posekotina.

Uz umerenu fizičku aktivnost konzumiranje bagremovog meda topi kilograme. Med koristi masti u organizmu za oporavak umornih mišića.U ishrani beba može uvesti od navršenih godinu dana života. Davanje meda pre tog vremena nije preporučljivo jer organizam deteta nije dovoljno razvijen.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top