Bademovo ulje 

Bademobo ulje predstavlja izvanredno rešenje za negu kože lica, bilo da je u pitanju suva, masna ili normalna koža. Nudi bogate hranljive sastojke koji omogućavaju dubinsku hidrataciju, omekšavanje i revitalizaciju kože. Takođe, odlično je za negu nežne kože beba i male dece.

U svoju redovnu ishranu i svakodnevnu negu kože, uvrstili smo bademe kako bismo našem telu pružili najbolje prirodne benefite. Kroz različite preparate koji sadrže bademovo ulje, možemo osigurati kvalitetnu negu kože i dodati prirodnu blagodet u našu svakodnevicu.

Hladno ceđeno ulje badema koristi se kako u ishrani, tako i u kozmetičkim proizvodima, jer pruža brojne blagodeti kako za spoljašnju upotrebu, tako i za konzumiranje u ishrani.

Šta predstavlja ulje badema?

Ulje badema dobija se isključivo od jestivih i slatkih badema, obično putem hladnog ceđenja bez procesa rafiniranja. Ovo ulje je bogato vitaminom E, esencijalnim aminokiselinama i drugim hranljivim sastojcima koji su korisni za regeneraciju i hidrataciju kože.

Hladno ceđeno bademovo ulje nalazi primenu kako u ishrani, tako i u kozmetičkim proizvodima, zbog svojih blagotvornih efekata kako na kožu tako i na organizam kada se konzumira.

Zašto je bademovo ulje dobro za kožu?

Bademovo ulje predstavlja pravu blagodet za kožu, pružajući joj dubinski tretman i sledeće koristi:

  1. Duboka hidratacija: Zahvaljujući vitaminu E, koji pomaže zadržavanju vlage među ćelijama kože, bademovo ulje dubinski hidrira kožu, ne ostavljajući je masnom. Ono se brzo apsorbuje i prodire u dublje slojeve kože, čineći ga idealnom bazom za mnoge kozmetičke proizvode za hidrataciju.
  2. Čišćenje kože:  Ujle badema je prirodni antioksidans i to ga čini ga efikasnim sredstvom za čišćenje kože. Blagost ovog ulja čini ga odličnim sastojkom za tonike namenjene osetljivoj koži. Uklanja bakterije i nečistoće s površine kože, čime se sprečava nastanak bubuljica i mitisera.
  3. Oporavak i regeneracija kože: Nežna struktura bademovog ulja i njegova umirujuća svojstva idealni su za oporavak kože od različitih problema poput ekcema, dermatitisa i ožiljaka od akni. Antioksidativna svojstva ulja umiruju iritacije na koži i podstiču regeneraciju.
  4. Usporavanje znakova starenja: Vitamin E kojim obiluje bademovo ulje podstiče produkciju kolagena, čineći kožu elastičnijom i usporavajući pojavu bora na licu.
  5. Prirodna zaštita od UV zračenja: Bademovo ulje može pružiti određenu zaštitu od UV zračenja i pomaže u oporavku kože nakon izlaganja sunca.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top