Bademovo ulje

Bademovo ulje je bogato oleinskom kiselinom, kao i prirodnim vitaminom E. Ulje visokog kvaliteta, prijatne blage arome i specifičnog nutritivnog sastava, sa očuvanim svim prirodnim svojstvima. Bez ikakvih dodataka, naknadne obrade ili rafinacije.

Bademovo ulje obiluje nezasićenim masnim kiselinama, posebno omega 9, tj. oleinskom kiselinom, kao i prirodnim vitaminom E.

Bademi obiluju biljnim belančevinama, vitaminima A, E, B1, B2 i B6, ali sadrži i nezasićene masne kiseline koje su nam neophodne u ishrani. Nutricionisti posebno preporučuju upotrebu bademovog ulja za održavanje normalnog funkcionisanja probavnog sistema i uopšte za dobrobit celog organizma.

Ulje od badema sadrži čak tri vrste dobrih masnoća:

Omega 3 masne kiseline, omega 6 i omega 9 masne kiseline koje dubinski deluju i regenerišu ćelije, a povoljno deluju i na otklanjanje loših masnoća iz organizma.

Bademovo ulje se najčešće koristi kao preliv za salate ili kao sastojak različitih poslastica. Ne preporučuje se termička obrada pri visokim temperaturama, jer pri tome ovo ulje gubi neka od svojih pozitivnih prirodnih svojstava važnih za ljudsko zdravlje.

Pogodno za negovanje svakog tipa kože lica. Neguje i regeneriše suvu i osetljivu kožu lica. Pomaže u hidrataciji masne i mešovite kože lica, ne zatvarajući pore i ne izazivajući pojavi akni i bubuljica.

Dubinski hrani kožu kompleksom vitamina koje sadrži. Zbog visokog sadržaja vitamine iz B grupe odlično deluje na prve bore i na one duboke bore kod zrele kože.

Zbog svih ovih pozitivnih svojstava ima široku primenu u kozmetičkoj industriji!

NEGA KOŽE

S obzirom da je opštepoznato po svom sjajnom dejstvu na kožu usled različitih vitamina koje poseduje, u nastavku ćemo Vam dati neke od predloga za delotvorno korišćenje ovog neverovatnog ulja:

  • fleke od sunca
  • ožiljci od akni
  • sprečavanje nastanka akni
  • hidratacija kože
  • poboljšanje tena i tona kože
  • uklanjanje šminke
  • usporavanje procesa starenja i nastanka bora.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top