Malteks

Malteks je prirodni zaslađivač koji se pravi od proklijalog ječma. Odličan je izvor gvožđa, kompleksa vitamina B i mnogih minerala. Spada u brzoapsorbujuće šećere, pa su maltoza, glukoza i fruktoza koje sadrži, mnogo bolji izbor od belog šećera.

Dozvoljen je u ishrani dijabetičara, posebno u pripremanju kolača i peciva.

Ekstrakt ječmenog slada je tokom proizvodnje sačuvao sve kvalitetne sastojke ječma. Pravi se isključivo od zrna žitarice, pa tako i sadrži samo njihov šećer odnosno maltozu.

Specifičnog je ukusa i mirisa, konzistencije meda i tamne je boje. Izrazito je slatkog ukusa, pa se meša i sa drugim namirnicama kako bi im dao posebnu aromu. Pogodan je za dijabetičare i ljude koji održavaju nivo šećera u krvi. Preporučuje se i u ishrani dece, sportista i trudnica.

Jedna od namirnica koja povećava baznost organizma. Kiselost organizma je stanje koje prozrokuje veliki broj bolesti. Poznato je da čovekovo zdravlje zavisi i od nivoa kiselosti, odnosno baznosti tela. Ukoliko je telo previše kiselo ne postoji balans, i potreban mu je povratak u ravnotežu.

Koristi se kao prirodni nebeljeni zaslađivač raznih jela i pića. Osnova za pripremanje piva u domaćinstvu i mini pivarama.

Sastav: maltoza, glukoza, fruktoza, maltotrioza, belančevine, minerali (Na, K, P, Ca, Mg, Fe), vitamini B kompleksa,, E, provitamin vitamina A. Ne sadrži aditive i konzervanse. Bez dodatka šećera.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top