Malteks ječmeni slad 250g

350 RSD

Ječmeni Slad (Malteks): Prirodna Slatka Poslastica

 

Ječmeni Slad (Malteks): Prirodna Slatka Poslastica

Ječmeni slad, poznat i kao malteks, je prirodni proizvod koji se dobija ekstrakcijom celog zrna ječma. Ovaj gusti sirupasti proizvod, smeđe boje i slatkog ukusa, nije samo zaslađivač već i hranljiva poslastica.

Umirujuće Delovanje

Malteks deluje umirujuće na suv kašalj i olakšava iskašljavanje, što ga čini korisnim dodatkom u mnogim kućnim lekovima.

Prirodni Zaslađivač

Kao prirodni nebeljeni zaslađivač, malteks se koristi u raznim jelima i pićima, pružajući karakterističan ukus i miris koji podseća na med.

Hranljiva Vrednost

Ovaj proizvod sadrži sve u vodi rastvorljive sastojke, uz maksimalno očuvanje prirodnih svojstava. Bogat je šećerom, mineralima i drugim hranljivim materijama, što ga čini pogodnim za različite dijete i načine ishrane.

Preporuke za Upotrebu

Ječmeni slad se preporučuje za dijabetičare, kao i za ljude koji vode računa o nivou šećera u krvi. Takođe, može biti deo ishrane dece, sportista i trudnica, ali se ne preporučuje u prevelikim količinama.

U Kulinarstvu

U proizvodnji pekarskih, poslastičarskih i konditorskih proizvoda, ječmeni slad ne samo da doprinosi senzornim svojstvima proizvoda, već i utiče na boju fermentacije testa i očuvava svežinu proizvoda. Tokom pečenja, dolazi do karamelizacije šećera, dajući proizvodima lepu hrskavu koru i specifičnu aromu.

Uživajte u prirodnom bogatstvu i slatkim zadovoljstvima koje pruža ječmeni slad!

Sastav:

Maltoza, glukoza, fruktoza, maltotrioza, belančevine, minerali (Na, K, P, Ca, Mg, Fe), vitamini B kompleksa,, E, provitamin vitamina A.

Ne sadrži aditive i konzervanse.

Bez dodatka šećera.

Nurtitivna vrednost:

Energetska vrednost 29 kcal

Proteini 4g

Ugljeni hidrati 88g

Masti g

Malteks ječmeni slad 250g

Proizvodi : M INŽINJERING

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top