Kašalj

Kašalj je refleksni odbrambeni mehanizam našeg tela kojim se brani od nagomilanog sekreta ili, pak, stranog tela. Često prati grip ili virusne infekcije, ali može ukazivati i na neka teža oboljenja, naročito pluća.

Međutim, kašalj može biti i simptom nekog od brojnih oboljenja. Medicina beleži podatak da se kašalj kao simptom može javiti u preko 1400 stanja obolelih pacijenata.

Postoje dve osnovne vrste kašlja:

  1. produktivni
  2. suvi ili neproduktivni.

Sam naziv produktivni kašalj ukazuje da pacijent njime iz pluća odstranjuje sekret. Neretko ova vrsta kašlja brzo prođe.

Disajni putevi ljudi prekriveni su tankim slojem sluzi, za koju se udisanjem lepe čestice. Sluz se sliva niz zadnji zid ždrela, a iskašljavanjem sekret se eliminiše iz disajnih puteva.

Za razliku od produktivnog kašlja, suvi kašalj nema za cilj iskašljavanje sluzi.

Suvi, koji je poznat i kao nadražajni, može biti izrazito uporan, iritantan i težak za lečenje. Propraćen je svrabom ili golicanjem grla, dok njegovo lečenje može da potraje.

Smirivanje suvog kašlja najbolje se postiže lekovima koji se nalaze u prirodi. Prednost prirodnih lekova je u tome što nemaju veštačke dodatke i šećer, što posebno pogoduje obolelim od dijabetesa.

Predstavljamo vam prirodne proizvode za rešavanje problema sa kašljem.

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top