Astragalus u prahu 100g Beyond

1.200 RSD

Astragalus poseduje antibakterijska, antiupalna i diuretička svojstva.Redukuje sporedne efekte terapijskog zračenja i hemoterapije, i ubrzava oporavak od njih.

Nema na zalihama

Astragalus u prahu 100g

Astragalus dokazano povećava proizvodnju i aktivnost belih krvnih zrnaca. Brojna istraživanja su potvrdila tradicionalno poznato imunostimulativno dejstvo astragalusa – njegov ekstrakt obnovio je imuni sistem 90% ispitanika obolelih od raka.

U tradicionalnoj kineskoj medicini Astragalus se upotrebljavana hiljadama godina, često u kombinaciji sa drugim biljem, primarno za jačanje imuniteta.

Astragalus se koristi kao tonik za podizanje raspoloženja i povećanje snage kod hroničnog umora i nedostatka energije (adaptogen).

Identifikovano nekoliko hemijskih sastojaka u asragalusu koji bi mogli biti potencijalna aktivna jedinjenja, uključujući polisaharide, flavonoide, saponine, glikozide, aminokiseline i minerale od kojih je najznačajniji selen. Poseduje antibakterijska, antiupalna i diuretička svojstva.

Astragalu pomaže organizmu da se odupre virusnim infekcijama. Kineska tradicionalna medicina preporučuje upotrebu napitka od Astragalusa sa Echinaeceom na prvi znak prehlade, a u kombinaciji sa Žen šenom deluje snažno protiv stresa.

Preporučuje se redovno korišćenje astragalusa obolelim od dijabetesa, za snižavanje krvnog pritiska, a dokazano je i da štiti jetru.

Njegov ekstrakt se preporučuje i kod pacijenata obolelih od kancera koji primaju hemoterapiju i radioterapiju. Brojna istraživanja ukazuju na pozitivnu ulogu astragalusa kod ovakvih pacijenata. Jača prirodnu odbrambenu funkciju organizma stimulišući reakciju T ćelija.

Ova biljka ne napada direktno ćelije raka kod osoba obolelih od kancera, već jača odbrambeni imunološki sistem u borbi protiv razvoja ćelija raka.

Lekovito dejstvo:

Stimuliše imunološki sistem.

Smanjuje rizik od nastajanja kancerogenih oboljenja.

Redukuje sporedne efekte terapijskog zračenja i hemoterapije, i ubrzava oporavak od njih.

Podiže energetski nivo ljudskog organizma (kod hroničnog umora i malaksalosti).

Poboljšava apetit kod bolesnika.

Unapređuje mentalne funkcije, što se primećuje naročito kod starih ljudi.

Ubrzava zarastanje rana.

Prirodni rudnik minerala, naročito selena.

Izuzetna pomoć kod dijabetesa.

Za bolesti krvnih sudova i kardiovaskularnog sistema.

Sastav: Astragalus u prahu

Način upotrebe:

Preporučeno doziranje  je 5-20g dnevno u obliku čaja.

Način pripreme čaja:

5g se kuva se u 3 dl vode oko pola sata na blagoj vatri, procedi i pije po želji začinjeno medom .

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 1181kJ/283kcal

Masti 2g

Od čega zasićene 0g

Ugljeni hidrati 28g

Od čega šećeri 12g

Proteini 18g

Vlakna 37g

So 0g

Pakovanje 100g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top