Bagremov med 1kg Milošević

1.260 RSD

Bagremov med se u ishrani beba može uvesti od navršenih godinu dana života.

 

Bagremov med 1kg

Bagremov med se karakteriše visokim sadržajem moćnih biljnih jedinjenja, kao što su flavonoid, koji deluje kao antioksidant.Mnogi njegovi antioksidanti koje sadrži, mogu biti veoma korisni i imati veliki, pozitivan uticaj na zdravlje.

Žuto zelenkaste boje, a njegova boja može biti i potpuno providna. Pravi se od cvetova akacije, za koje je dokazano da imaju lekovita svojstva. Sadrži šećere glukozu, saharozu i fruktozu. (Strani izvor).

Za razliku od livadskog meda begremov sadrži manju količinu polena, te je pogodniji za korišćenje kod osoba alergičnih na odredjene vrste polena.

Sam proces nastanka meda, podrazumeva prinošenje pčelinjih košnica stablima, kako bi one napravile ovaj prelep i veoma zdrav med. Zanimljivo je to, da jedna pčelinja košnica, može da proizvede čak do 50 kg ovog izvrsnog meda, koji predstavlja pravi lek za mnoge smetnje, koje imamo sa našim organizmom. Zbog toga je važno da on postane redovan u vašoj ishrani.

Bagremov med sadrži malo polenovog praha pa mogu da ga koriste i ljudi koji su alergični na polen.

U odnosu na druge medove, ima najviše fruktoze koja sporo kristališe, pa ostaje u tečnom stanju i do tri godine. Kako je najslađi med, deca ga vole, a preporučuje se i trudnicama, jer se najbolje usvaja u crevnom traktu i najbrže resorbuje kroz krvni sistem i transportuje u vitalne organe koji ga koriste.

Kod sportista to su mišići, kod učenika mozak, kod rekonvalescenata mesto gde se obavlja regeneracija tkiva i slično. Svojim energetskim sastavom podiže ovaj med opštu snagu organizma, budi vedro raspoloženje i brzo oporavlja telo posle fizičkih i umnih naSvojim pora.

Bitan je za sportiste, koriste ga trudnice, a u narodnoj medicini koristi se kod stomačno – crevnih obolenja, obolenja jetre i respiratornih infekcija.

Bagremovom medu se pripisuju blage antibakterijske i protivzapaljenske osobine. Odličan je antiseptik, stoga se može koristiti u zaceljivanju sitnih povreda i posekotina.

Uz umerenu fizičku aktivnost konzumiranje bagremovog meda topi kilograme. Med koristi masti u organizmu za oporavak umornih mišića.

Med se u ishrani beba može uvesti od navršenih godinu dana života. Davanje meda pre tog vremena nije preporučljivo jer organizam deteta nije dovoljno razvijen.

Mogu ga koristiti i dijabetičari kao zamenu drugih zasladjivača ali uz konsultaciju sa svojim lekarom oko dnevnih količina koje smeju da koriste.

Sadrži:

 • Vitamine ( C, A, B1, B2, B6 )
 • Minerale ( kalijum, kalcijum, magnezijum, gvoždje, fosfor, natrijum)
 • Flavanoide
 • Enzime iz tela pčela
 • Aminokiseline

Koristi se za:

 • Bolje varenje i apetit
 • Kod respiratornih infekcija, hroničnog kašlja, bronhitisa
 • Za prevazilaženje stresnih stanja organizma
 • Za bolji san
 • Za bolji rad creva i jetre
 • Za jačanje imuniteta
 • Kao antioksidans
 • Za oporavak organizma usled iscrpljenosti

Način primene:

Može da se koristi na razne načine. Možete ga koristiti kao prirodni zaslađivač umesto šećera, kao slatki namaz, u kombinaciji sa svežim voćem, povrćem i td. Med ne treba stavljati u vrelu vodu, čaj ili neki drugi napitak iznad 45 stepeni, jer gubi sva lekovita svojstva, a u njemu ostaju samo ugljeni hidrati. Umesto leka, on postaje obična hrana.

Naša preporuka je da jedete med tri puta dnevno (ujutru, popodne i uveče, pola sata pre obroka) po jednu čajnu kašičicu (kašičica da bude drvena ili plastična). Nemojte ga gutati nego sačekajte da se polako otopi u ustima jer se med luči kroz pljuvačne žlezde.Ne treba piti vodu odmah.

Pakovanje 1kg Milošević 

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top