Eterično ulje Eukaliptus 10ml Deverra

370 RSD

Eukaliptus smiruje reumatske bolove i bolove preforsiranih mišića i upaljenih tetiva.

Eterično ulje Eukaliptus 10ml

Eterično ulje eukaliptus pročišćava prostor, budi snagu i jača energiju. Jača osjećaj samopouzdanja i daje hrabrost za suočavanje s problemima.

Ublažava tegobe koje prate infekcije grla i glavobolje koje prate upale sinusa. Izuzetno osvežava prostorije i odbija insekte.

Eucaliptys globulus koja se dobija destilacijom vodenom parom svežih listova. Najvažnije komponente su: 1,8 cineol (min 80%), limonen (do 10%), a-pinen (do 1,0%)

Umiruje reumatske bolove i bolove preforsiranih mišića i upaljenih tetiva. Takođe, se koristi kod reumatoidnog artritisa, gde pomaže uklanjanju toksina iz zglobova.

Preporučuje se utrljavanje uljane mešavine na problematične delova tela. Dlotvorno je i protiv karijesa, upale desni i drugih infekcija usne duplje. Zato je aktivni sastojak pasta za zube, vodica za osvežavanje daha i drugih dentalnih higijenskih proizvoda. Jako je dobro za tretiranje masne kože i vlasišta.

Koristi se i kod infekcija disajnih puteva. Ublažava simptome gripa, smanjuje viskozitet sluzi, pa olakšava iskašljavanje.

Odličan je lipolitik (djeluje na potkožno masno tkivo) pa se koristi u kozmetičkim preparatima za tretiranja celulita. Dejstvo mu se povećava u kombinaciji sa etarskim uljem čajnog drveta, a odlično se kombinuje i sa etarskim uljima lavande, limuna i bora.

Eterična ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa.

Delovanje jednog eteričnog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Eterična ulja se mogu koristiti na razne načine:

za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.

Eterična ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.

Pakovanje 10ml Deverra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top