Gelatinizovana maka u prahu se preporučuje osobama koje imaju problema sa varenjem sirove make. Procesom gelatinizacije, koren make se termički obrađuje nakon berbe i sušenja, što olakšava varenje i omogućava optimalnu apsorpciju hranljivih sastojaka.
Gelatinizovana maka je koncentrisanija u poređenju sa sirovom, jer za 1kg gelatinizovane je potrebno oko 4kg sirove make.
Bogata je širokim spektrom hranljivih materija, uključujući esencijalne aminokiseline, vitamine (B1, B2, B12, C i E), mikro i makroelemente (kalcijum, kalijum, magnezijum, fosfor, cink, jod, gvožđe), kao i gotovo 60 fitonutrijenata.
Redovno konzumiranje make pokazalo se kao adaptogen, delujući na endokrini sistem organizma. Stimuliše hipofizu i hipotalamus, što pozitivno utiče na regulaciju hormona i celokupno funkcionisanje tela.
Maka je takođe bogata jodom, što blagotvorno deluje na funkciju tiroidne žlezde, ključne za endokrini sistem.
Zahvaljujući visokom sadržaju kalcijuma, magnezijuma i alkaloida, maka povoljno utiče na plodnost i reproduktivnost.
Muškarci često preferiraju maku zbog njenog pozitivnog uticaja na energiju, snagu i libido, dok je mlađe i starije žene cene zbog benefita kao što su energija, mentalna stabilnost i ublažavanje simptoma PMS-a ili menopauze.
Lekovita dejstva make uključuju povećanje energije, libida, balansiranje hormona, povećanje plodnosti, jačanje imunološkog sistema i poboljšanje snage i fizičke izdržljivosti.
Važno je napomenuti da maka ne dodaje dodatne hormone u organizam, već deluje na endokrini sistem da sam reguliše hormone prema potrebama tela.
Zato je popularna i kod oba pola kao prirodno rešenje za probleme neplodnosti.
Sastav: Gelatinizovani prah 100% organske make (crne, crvene i zlatne), prah dobijen od korena biljke Lepidium meyneii.
Upotreba:
Preporučena dnevna doza je 3-5 grama dnevno, što odgovara punoj do dve kafene kašičice. Važno je napomenuti da u Americi i Peruu nema strogo definisanih ograničenja u vezi sa doziranjem.
U praksi, žene obično uzimaju od pune kafene kašičice do srednje pune supene kašike, dok muškarci uzimaju od srednje pune supene do pune supene kašike.
Na osnovu naše analize i iskustva, preporučuje se uzimanje gelatinizovane make u nešto većoj količini u poređenju sa sirovom makom kako bi se postigao isti efekat. Minimalna preporučena količina je 5 grama, odnosno srednje puna supena kašika.
Najjednostavniji način za konzumiranje make je da je pomešate sa vodom ili dodate u smuti. Takođe, možete je umešati u toplo pirinčano mleko i po želji zasladiti za ukusan napitak.
Nutritivna vrednost na 100g:
- Energetska vrednost: 1445 kJ / 344 kcal
- Masti: 0g (od kojih zasićene masne kiseline: 0g)
- Ugljeni hidrati: 73g (od kojih šećeri: 17g)
- Proteini: 11g
- So: 0g
Napomena :
Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.
Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente make u svojoj praksi.
Pakovanje 100g We are one
Cena se redovno ažurira