Ječmena trava u prahu organska 100g We are one

490.00RSD

 Alkalizuje telo, popravlja krvnu sliku, uništava bakterije i maligne ćelije
Ječmena trava u prahu organska

 

Organska ječmena trava  je jedna od najstarijih vrsta žitarica koja sadrži pravo bogatstvo, neophodne i korisne materije za telo. Ona je izuzetno vredan dodatak ishrani zahvaljujući žvim enzimima u svom sastavu koje u svakodnevnoj ishrani ne unosimo dovoljno , a od velike su važnosti za probavni sistem.

Ječmena trava se suši na sniženoj temperaturi kako bi se sačuvali enzimi. Pored enzima, prah ječmene trave bogat je vitaminima, mineralima i aminokiselinama.

Ječmena trava organska u prahu usporava starenje i produžava životni vek. Takođe, predstavlja paletu prirodnih pigmenata, koji pomažu sintezu enzima potrebnih za regulisanje metabolizma.

Od njih je najvažniji hlorofil, koji je sličan hemoglobinu, proteinu koji se nalazi u crvenim krvnim zrncima, i kao takav prenosi kiseonik i pokreće celo naše telo.

Ujedno važi i za odličnog čistača krvi, jer efikasno izbacuje toksine i radioaktivne materije iz tela. Prema naučnim istraživanjima, redovnim dodavanjem ječmene trave našoj svakodnevnoj ishrani možemo izlečiti sledeće zdravstvene probleme: artritis, astmu, zgrušavanje krvi, celokupno kardiovaskularno zdravlje, zamor, upalu i bolove kod upale, migrenu, stomačne i crevne tegobe. Takođe, dosta pomaže i u borbi protiv raka.

Sastav:

100% organska ječmena trava u prahu u svom sastavu ima preko 100 hranljivih supstanci i predstavlja izvanredan dodatak ishrani. Sadrži vitamine (A, B kompleks, C i E), proteine i aminokiseline (sadrži sve esencijalne aminokiseline koje naš organizam ne može stvarati sam, već se moraju uneti ishranom i na taj način predstavlja kompletan izvor proteina).

Takođe sadrži  nukleinsku kiselinu, minerale (gvožđe, kalcijum, mangan, natrijum, magnezijum, hrom, cink, bakar, i litijum), esencijalne masne kiseline (ima odličan odnos omega-3 i omega-6 masnih kiselina, koje su neophodne za zdravlje i normalnu funkciju centalnog nervnog sistema) i pigmente (hlorofil, karotenoid i beta-karoten).

Organska ječmena trava u prahu sadrži 4 puta više kalcijuma od mleka, 2,5 puta više vitamina C od pomorandže, 1,5 puta više gvožđa od džigerice i 2000 mikrograma aktivne SOD (superoksid dismutaze) u porciji od 2g ječmene trave u prahu. Takođe, ima odličan odnos omega-3 i omega-6 masnih kiselina, koje su neophodne za zdravlje i normalnu funkciju centalnog nervnog sistema.

Ne sadrži alergene, aditive (šećeri, kiseline, boje, konzervansi itd.), pesticide i komponente životinjskog porekla. Zbog toga je pogodna za vegane i vegeterijance. Takođe, nivoi neželjenih supstanci (teški metali, PAH, mikotoksini itd.) su ispod granica utvrđenih zakonodavstvom EU.

Takođe je snažno prisustvo karotenoida, uključujući beta karoten. Ječmena trava je nutritivno vrlo slična pšeničnoj travi,mada postoji nekoliko razlika između ove dve namirnice. Ječmena trava sadrži više kalcijuma, kalijuma, hlorofila i enzima nego pšenična trava, ali ima gorči ukus.

Način upotrebe:

Preporučeni dnevni unos 1-3 kafene kašičice u vodi, čaju, voću ili povrću, supama ili sosevima.

 

Ječmena trava u prahu organska 100g We are one
Scroll to Top