Kikiriki Pikant 100g OZZY

70 RSD

Kikiriki pikant je veoma ukusna hrskava grickalica sa neodoljivim ukusom pikantne paprike. Pikantni kikiriki brzo nadoknjađuje izgubljenu energiju.

 

Kikiriki Pikant 100g

Kikiriki pikant je veoma ukusna hrskava grickalica sa neodoljivim ukusom pikantne paprike.Kikiriki brzo nadoknjađuje izgubljenu energiju.

Kikiriki je bogat kalijumom, magnezijumom, fosforom, kalcijumom, bakrom i natrijumom. Sve su to minerali, i esencijalni su za organizam, jer su sastavni deo elektrolita.

Elektroliti imaju ulogu u regulaciji tečnosti organizma i krvi, pa igraju veliku ulogu u funkciji mišića i nervnog sistema. Maratonci i atlete koji se izlažu velikim kardio treninzima gube puno tečnosti, a sa tečnošću gube i elektrolite.

Kikiriki je super namirnica za dopunjavanje zaliha izgubljenih minerala. Sadrži gvožđe i cink, koji su kod većine voća deficitarni.

Od vitamina, kikiriki je bogat niacinom (vitamin B3), folatima, te vitaminom E. Zbog vrednosti folata preporučuje se i trudnicama. Konzumacijom kikirikija stvara se osećaj sitosti, a u svoje telo unosite mnogo hranljivih sastojaka, belančevina i vitamina.

Jedan od najzdravijih orašastih plodova:

  • Smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja
  • Umirujuće deluje na nervni sistem
  • Potpomaže izlučivanje žuči
  • Poboljšava koncentraciju
  • Poboljšava memoriju
  • Poboljšava sluh
  • Koristan je kod jake iznemoglosti
  • Daje sjaj kosi

Sastav:

Kikiriki min.45%, slain nanos (kukuruzni skrob, krompirov skrob, šećer, so max 1%, dekstroza, sredstvo za dizanje testa (E450 i E500), palmino ulje, suncokretovo ulje, pikantni sos (so max 3%, dekstroza, mlevena paprika, kari, mlevena paprika ljuta, ekstrakt slatke paprika, ekstrakt belog luka, pojačivač ukusa natrijum glutaminat E621, limunska kiselina E330).

Nutritivna vrednost u 100g:

Kcal/kj  523/2180

Proteina 13g

Ugljenih hidrata 40g

Masti 34g

So 4g

Pakovanje 100g rf

Original pakovanje 1kg OZZY

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top