Sirup od Borovih Iglica 480g

490 RSD

Borove iglice svojim prodornim dejstvom otpušavaju sinuse i trajno otklanjaju bol!

Sirup od Borovih Iglica 480g

Sirup od borovih iglica sa medom je izuzetan napitak bogat karotenima i C vitaminom, delotvoran je kod nazeba, protiv prehlade i u lečenju skrobuta.

Naročito preporučuje nakon pada imuniteta ili posle oporavka od dužih bolesti, kada nam vraća snagu i elan. Borove iglice ćete prepoznati po njihovoj dužini i boji. Duge su oko 5-6cm, sivo-zelene boje i uvek idu po dve u jednom čuperku.

Služe za pripremu izvanrednog sirupa za bolesti disajnih organa, u lekovite svrhe se takođe koriste i smola, šišarke i kora bora.

Pupoljci bora su u stvari njegove šišarke, ali potpuno sazrele i drvenaste nemaju fitoterapeutske vrednosti, pa se stoga koriste samo sveži, mladi i tek iznikli pupoljci.

Prirodni lek za kašalj, bronhitis, sinuse.

Uspešno se koristi za lečenje upale grla, upornog kašlja, bronhitisa i katara ždrela. Kupke od mladih borovih pupoljaka preporučuju se osobama koje obolevaju od reume i artritisa.

Kao lek:

  • 1.Takođe značajan izvor vitamina A, čime štitite Vaše oči – poboljšavate vid i zdravlje očiju, jačate koren dlake i uspešno regenerišete kožu.
  • 2.Vitamin A je odličan za stimulaciju stvaranja crvenih krvnih ćelija.
  1. Odličan je kao lek za iskašljavanje nagomilanog šlajma u disajnim putevima, a uspešan je i u lečenju upaljenog grla koje ima bele naslage.
  2. Pomaže poboljšanju kognitivnih funkcija – čuva memoriju i koncentraciju.
  3. Posebno je dobro da ga konzumiraju osobe koje pate od depresije – ovaj čaj stimuliše lučenje hormona koji smanjuju stres i poboljšavaju raspoloženje.
  4. Odlično antioksidantno sredstvo – oslobađaju telo od slobodnih radikala, pa samim tim omogućavaju neometano funkcionisanje celog organizma.
  • 7.Sadrže dosta lekovitog etarskog ulja, zbog čega se često koriste u prevenciji bolesti disajnih organa, kao što su kašalj, promuklost, lakši oblici bronhitisa.

Sirup za kašalj i bronhitis:

Ovaj prirodni lek je odličan za jačanje imuniteta. Koristi se već duži niz godina za lečenje raznih virusnih i bakterijskih infekcija, među kojima posebno dejstvo ima na virus gripa, razne prehlade, kao i na infekcije disajnih puteva i pluća.

Za sinuse:

Ukoliko Vas muče sinusi, idealan su lek za Vas! Svojim prodornim dejstvom otpušavaju sinuse i trajno otklanjaju bol! Konzumirajte po kašičicu sirupa ujutru i uveče – ujutru kako celog dana ne biste osećali bol, a uveče kako biste imali znatno kvalitetniji san. Oni sadrže dragocene gorke i lekovite materije.

Konzumiranje:

Najbolje bi bilo da konzumirate po 2-3 kašičice sirupa na dan, nikako više od ove doze. Konzumrajte ga samog ili ga dodajte u mlak čaj (ne smete u vruć čaj, jer će se izgibiti lekovita svojstva sirupa).

Sastav:

borove iglice, šećer i limunska kiselina.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 1321kj/310kcal

Masti<0g

Vlakna< 0g

Zasićene masne kiseline<0.g

Proteini <0.5g

Ugljeni hidrati 77g

So <0g

Pakovanje 480g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top