Rum 100ml Takovo

99 RSD

Rum 100ml Takovo

Rum  40% alkohola za kolače. Rum je jedno od najpopularnijih pića na svetu. Pravi rum potiče sa egzotičnih Kariba. Jedan je od najčešćih sastojaka koktela, jer su upravo kokteli sa rumom omiljeno osvežavajuće piće u letnjim, ali i zimskim danima.

Kao što rekosmo rum je prvo počeo da se proizvodi na Karibima, a ova bajna ostrva su postala poznata zahvaljujući Kolumbu koji ih je otkrio zajedno sa Amerikom.

Rum se pravi od šećerne trske, koja se bere ručno uz pomoć mačete. Isečena trska ide u mlin i tu se melje, a potom cedi čime se se izvlači sok koji je pun šećera. Sok šećerne trske se uz pomoć alkoholnog vrenja – fermentacije i postupka destilacije prerađuje u rum.

Proces fermentacije zavisi od destilerije do destilerije pa zbog toga i rumovi koji se dobijaju ovim postupcima mogu da variraju po svojim karakteristikama.

Ipak, bitno je istaći da nije nimalo lako da se dobije kvalitetan rum – cena prizvodnje vrhunskog ruma nije niska, jer je postupak dobijanja ovog pića veoma složen i u velikoj meri zavisi od različitih kvasaca koji se dodaju da pospeše proces fermentacije sokova šećerne trske.

Rum 100ml Swisslion Takovo

Cena se redono ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top