Hleb bez glutena

Hleb bez glutena, izrađen od kiselog testa, karakteriše bogat ukus i lakoća za stomak. Dovoljno je samo da stavite hleb u rernu kako biste mu dali jedinstvenu hrskavost. Možete ga uživati za doručak, ručak ili večeru, ili ga kombinovati sa slatkim ili slanim dodacima.

Schar bezglutenski hleb Pan Blanco, Rustico iako možda nije savršeno simetričan po obliku, nudi izuzetnu raznolikost.

Budući da je intolerancija na gluten česta pojava, proizvodi poput ovog predstavljaju odličan izbor za unapređenje zdravlja.

Popularnost ove vrste hleba raste među ljudima koji izbegavaju gluten iz zdravstvenih ili ličnih razloga. Gluten, protein prisutan u pšenici, raži i ječmu, može izazvati neželjene reakcije kod osetljivih osoba, poput celijakije ili netolerancije na gluten.

Hleb se obično se pravi:

od alternativnih sastojaka poput pirinča, kukuruza, heljde, tapioka ili raznih mahunarki, kao i kombinacija semenki i orašastih plodova. Ovi sastojci omogućavaju pripremu hleba koji je slobodan od glutena, ali bogat hranljivim materijama.

Izazov je postići željenu teksturu i ukus, slično tradicionalnom hlebu . Ipak, mnogi pekari i proizvođači hleba rade na razvoju recepata koji će pružiti kvalitetne bezglutenske proizvode.

Bezglutenski hleb je sve prisutniji u prodavnicama zdrave hrane i marketima, olakšavajući osobama koje izbegavaju gluten da pronađu odgovarajuće opcije za svoj jelovnik.

Ovaj hleb omogućava osobama sa specifičnim dijetetskim potrebama da uživaju u hlebu bez rizika od neželjenih reakcija.

Ako sumnjate da imate intoleranciju na gluten, mogli biste iskusiti simptome poput abdominalnih bolova, dijareje, glavobolje, anemije, gubitka težine ili hroničnog umora nakon konzumiranja.

Međutim, veza između tih simptoma i intolerancije na gluten ponekad može biti nejasna. Intolerancija na gluten može se manifestovati kao celijakija, osetljivost na gluten ili alergija na pšenicu.

Pogledajte nas asortiman proizvoda bez glutena.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top