Organski pirinač

Treba li vam organski pirinač ? Basmati, crveni pirinač, jasmin pirinač, pirinač dugog zrna i druge vrste..

Zbog bogatstva vitaminima B kompleksa integralni pirinač je predstavlja pravu blagodet za dobro funkcionisanje nervnog sistema. Sadrži i minerale kao što su kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum i gvožđe.

Zbog veće količine biljnih vlakana integralni pirinač daje duži osećaj sitosti od rafinisanog pa se koristi i u redukcionim dijetama. Pogodan je za ishranu osoba alergičnih na gluten. Koristi se za pripremu i slanih i slatkih jela.

Koristi se kao prilog ali i za pripremanje glavnih jela kao što su rižoto, pilav, predjela i salate.

Pirinač sadrži dosta lekovitih materija i povoljno deluje na organizam kod kožnih bolesti, kod kardio-vaskularnih bolesti, kod bolesti organa za varenje, kod disajnih organa.

Takođe pogodan kod bolesti bubrega i mokraćnih kanala, kod problema sa kostima, dijabetesa, „ženskih bolesti“, problema sa pamćenjem i glavobolje, plodnosti, stresa, nesanice, poremećaja metabolizma i kod nekih malignih bolesti.

Integralni pirinač je izvor energije, ali i odličan antioksidant i povoljno deluje na metabolizam. U organizmu ima veliki nivo iskorišćenosti.

Dobar je za ishranu dijabetičara, pošto ne povećava nivo šećera niti holesterola u krvi, ali se preporučuje i sportistima. Deluje umirujuće na mozak, nervni sistem i ublažava depresiju.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top