Aloja Vera prah 100g We Are One

1,370.00RSD

Sadrži vitamine, minerale i masne kiseline koje smiruju osip i svrab na koži. Aloja vera ima antiupalna, antibakterijska, antivirusna, antigljivična svojstva.

Aloja Vera prah

Poznato je kako se još pre 5000 godina Aloja vera koristila u ayurvedi kao biljka koja hrani i donosi dugovečnost. Aloja ublažava opekotine te se u kombinaciji sa biljkom Shatavari koristila za liječenje bolesti ženskog reproduktivnog sistema.

Aloja vera prah sadrži više od 240 hranjivih i lekovitih sastojaka. Sadrži najviše vode, čak oko 96 odsto, kao i vitamine A, B i C, folnu kiselinu, minerale, magnezijum, cink i aminokiseline.

Takodje sadrži esencijalne aminokiseline koje se ne sintetišu u organizmu i moraju se unositi hranom. Osim toga, ima antibakterijsko, antivirusno, antiinflamatorno, antioksidativno i laksativno dejstvo, a posebno je delotvorna u lečenju kožnih oboljenja i opekotina.

Aloja je moćna i snažna isceliteljska biljka. Ona može oporaviti i regenerisati tkiva po celom telu. Čir na želucu je jedna od najčešćih bolesti koje leči .

Postoje i mnoge druge interne bolesti koje možete odstraniti alojom:

sindrom razdražljivih creva, zatvor, loša probava, čir na dvanaestopalačnom crevu, colitis, kamen u bubregu, dijabetes, zapaljenje desni.

Danas se koristi kao narodni lek za razne bolesti, astmu, epilepsiju, osteoartritis, psorijazu, opekline, posebno od sunca. Aloja se često preporučuje kao dodatak ishrani za ublažavanje tegoba izazvanih hemoroidima, analnim fisurama te nakon operacija anorektalnog područja.

Glavna vrednost Aloe Vere su antivirusne, antibakterijske, antioksidativne, laksativne, antiupalne, antidijabetičke te antialergijske učinke na zdravlje ljudi.

List Aloe vere proizvodi 12 antrakinona, uključujući aloin, barbaloin, izobarbaloin, antranol, antracin, alojnu kiselinu, emodin, aloj – emodin, krizofan kiselinu, ester cimetove kiseline, eterično ulje te rezistanol.

Te molekule pospešuju regulaciju crevnog sistema poboljšanjem peristaltičkih pokreta creva i laksativnim delovanjem.

U malim koncentracijama antrakinoni imaju antimikrobna i antivirusna svojstva. No, u većim koncentracijama, imaju jaka purgativna svojstva te deluju toksično.

Jedan od biološki aktivnih sastojaka biljke je i aloin, gorka tvar koja se nalazi u kori lista, s jakim laksativnim delovanjem. Kod prevelikih doza može doći do učestalih proliva, grčeva pa i elektrolitskog disbalansa.

Sastav:

100% aloja vera prah

Upravo je njeno blagotvorno dejstvo na kožu podstaklo lekare i farmaceute da na bazi aloja vere pripremaju brojne gelove i kreme.

Danas je nazivaju i „kraljicom lekovitih biljaka“.Aloja Vera prah sadrži vitamine, minerale i masne kiseline koje smiruju osip i svrab na koži. Aloja vera ima antiupalna, antibakterijska, antivirusna, antigljivična svojstva. 

Pomaže kod zarastanja rana. Pomaže kod akni i uklanjanja strija i ožiljaka posle trudnoće.Takođe ima imunomodularno i antioksidativno dejstvo.

Umiruje iritacije u digestivnom traktu. Pomaže kod sindroma iritiranih creva, kolitisa ili konstipacije. Hidrira kosu i teme, pomaže rast kose.

Nutritivna vrednost:1112 kJ / 268 kcal

Energetska vrednost 1112 kJ / 268 kcal

Masti 3,24 g

zasićene masne kiseline 0,8 g

Ugljenihdrati 28,9 g

šećeri 9,09 g

Belančevine 9,63 g

Vlakna 42,19 g

Način upotrebe:

Preporučuje  se dodati 2-3 grama do 3 puta dnevno u smuti, sejk, jogurt, sok, vodu ili pahuljice.

Aloja Vera prah  100g We are one

Scroll to Top