Cejlonski cimet 100g organski We are one

395.00RSD

Smanjuje rizik od srčanih bolesti, ima snažno antidijabetičko dejstvo
Cejlonski cimet organski

 

Cejlonski cimet u prahu sa Šrilanke je izuzetno ukusan začin, koji se pravi od unutrašnje kore drveta. Izraziti miris i ukus cimeta nastaju zbog masnog dela, koji je veoma bogat cinamaldehidom.

Sastav:

100% organski cejlonski cimet u prahu

Naučnici veruju da je ovo jedinjenje odgovorno za većinu moćnih efekata cimeta na zdravlje i metabolizam. Cimet ima snažna antiinflamatorna svojstva. Smanjuje rizik od srčanih bolesti.

Lekovitost Cejlonskog cimeta

Zbog svojih lekovitih osobina koristio se u mnogim medicinskim tradicijama sveta, posebno u ajurvedi. Čak su i moderna naučna istraživanja potvrdila da cimet ima pozitivan uticaj kod mnogih bolesti (gastritisa, dijabetesa, povišenog holesterola, gljivičnih i bakterijskih infekcija i mnogih drugih bolesti).

Upotreba cimeta posebno interesuje dijabetičare jer se uzimanjem svega pola kašičice cimeta dnevno u znatnoj meri može smanjiti nivo šećera u krvi.

Eksperimentalno je dokazano da cimet snižava i nivo masti i lošeg holesterola, da ima fungicidno dejstvo jer uništava gljivice i sprečava njihov razvoj.

Salicilat u cimetu snižava temperaturu i deluje protiv upala. Osobina njegovih esencijalnih ulja da deluju anitimikrobno daju mu mogućnost i osobinu konzervansa.

Prijatan miris ovog začina podsticajno deluje na rad mozga pri čemu naročito poboljšava pažnju, radnu memoriju i vizuelni doživljaj. Cimet je odličan izvor mangana, gvožđa, kalcijuma, bakra i cinka i ostalih bitnih minerala.

Od vitamina sadrži vitamin C, K, pirodoksin (B6) i riboflavin (B2). Imajući sve ovo na umu, stručnjaci preporučuju da se ovaj začin dodaje različitim namirnicama koje se koriste u svakodnevnoj upotrebi kao što su kafa, voćni sokovi, žitarice, tost…

U istraživanju koje je sproveo univerzit u Kopenhagenu, pacijenti koji su svako jutro pre doručka uzimali pola kašičice cimeta u kombinaciji sa kašičicom meda već su nakon sedan dana osetili značajno smanjenje bola izazvanog artritisom a nakon mesec dana mogli su hodati bez bolova. 

Cimet ima zadivljujući efekat na uporne gljivične infekcije, koje su često otporne na lekove. Istraživači na Kanzaškom univerzitetu ustanovili su da je cimet delotvoran protiv bakterije E. coli.

Istraživanje na univerzitetu u SAD-u je pokazalo da cimet pomaže kod stresa i gubitka pamćenja. Mirisanjem cimeta možete poboljšati moždane funkcije i raspoloženje. U ove svrhe najbolje je koristiti eterično ulje cimeta.

Cimet i rak

Istraživanje koje su proveli naučnici u Američkom institutu za poljoprivredu dokazuje da cimet suzbija širenje leukemije i kancerogenih ćelija limfoma. Istraživanja u Japanu potvrdila su da se mešavinom meda i cimeta pomaže lečenju raka kostiju i stomaka. Neki pacijenti tvrde da su ovom kombinacijom pobedili rak dojke i debelog creva.

Cimet i med – eliksir zdravlja

Kombinacija cimeta i meda predstavlja dobro rešenje za tretiranje mnogih zdravstvenih problema. Svakodnevna upotreba ove dve namirnice podiže imunitet, štiti organizam od bakterija i virusa i drastično smanjuje mogućnost srčanog udara.

Dovoljno je da se ujutru u čašu vode razmuti pola kašičice meda i sasvim malo cimeta i to popije. Zagovornici cimeta tvrde da je ovo način i za postizanje savršene vitalnosti.

Med pomešan sa cimetom može rešiti problem hroničnog kašlja i začepljenih sinusa a može da pomogne i izlečenju hroničnog artritisa. Ova kombinacija rešava i probleme u stomaku, od preteranih vetrova, lošeg zadaha sve do čira na želucu.

Ima snažno antidijabetičko dejstvo. Pomaže u borbi protiv različitih vrsta infekcija. Predstavlja prirodni lek za zubobolju, zubne probleme i rane u ustima. Otklanja neprijatni zadah.

Nutritivne vrednosti na 100g:
Energetska vrednost: 1034kJ/247kcal
Ugljeni hidrati: 50,59g
Protein: 3,99g
Ukupne masti: 1,24g
Holesterol: 0g
Dijetalna vlakna, ukupna: 53,1g
Način upotrebe:
od 1/2 – 1 kafena kašičica (1-6g) u čajeve, kolače, pite, sa medom, itd.
Cejlonski cimet organski 100g We are one
Scroll to Top