Cimet štapić 100g rf

325.00RSD

Pomaže u otklanjanju visokog nivoa šećera u krvi, greje i ubrzava metabolizam. Osim toga, deluje i protivupalno i pomlađuje.
Kategorije: , Oznake: ,

Cimet štapić 

 

Kora cimeta je zapravo unutrašnja kora drveta nalik lovoru , koje raste u tropskim područjima kao što su Šri Lanka, Indonezija i Vijetnam. Kora cimeta se suši uvijanjem u tanke štapiće. Štapići cimeta potom se koriste za aromatiziranje jela i poslastica.

Štapići variraju u veličini, pa se oni dužine 2.5 cm koriste u pripremi čaja i toplih napitaka, dok se oni dužine oko 7 cm koriste za pripremu jela. Veći od 7 cm se upotrebljavaju kao dekoracija.

Cimet pomaže u otklanjanju visokog nivoa šećera u krvi, greje i ubrzava metabolizam. Osim toga, deluje i protivupalno i pomlađuje. Energetska vrednost 100 grama cimeta je relativno velika i iznosi 261 kcal.

Cimet sadrži 4% proteina, 3,2 masti i 80% ugljienohidrata. Od minerala, cimet sadrži značajanu količinu mangana (17 mg), gvožđa(38 mg), kalcijuma (1228 mg) bakra (0,2 mg) cinka (2 mg).

Štapić cimeta –

prirodan osveživač vazduha

Dok pripremate obrok u kuhinji, kuvajte kriške limuna ili narandže, s korom cimeta i grančicom ruzmarina. Upotrebiti možete nekoliko kapi eteričnog ulja citrusa ili ruzmarina na niskoj temperaturi u dubokoj posudi.

Cimet štapić 100g rf
Scroll to Top