Maslinovo ulje Extra devičansko 250ml Elmar

399.00RSD

Maslinovo ulje extra devičansko dobijeno iz ploda maslina isključivo mehaničkim postupkom. Idelano je za pripremanje hrane u svakodnevnoj upotrebi.

 

Maslinovo ulje Extra devičansko 250ml

Grčko maslinovo ulje extra devičansko dobijeno iz ploda maslina isključivo mehaničkim postupkom. Idelano je za pripremanje hrane u svakodnevnoj upotrebi.

Sadržaj slobodnih masnih kiselina, računato kao oleinska kiselina: max 0,4% (m/m), ulje odličnog kvaliteta, proizvedeno je na Kritu. Njegovo geografsko sa poreklo nam govori o specifičnosti i kvaltetu, koji su nastali u spoju prirodnih resursa (klima, zemljište, sorta maslina) i tradicije, znanja i veštine proizvodnje, koji se prenose generacijama s kolena na koleno.

Masti su jedan od tri makronutrijenata neophodna za ljudski život i čine veliki deo naših tela. Mi ne bi mogli da apsorbujemo vitamine A, D, E ili K bez masti u našoj ishrani.

Masline su bogat izvor hranjivih supstanci i vitamina zbog čega ulje dobijeno iz njih ima mnoštvo lekovitih svojstava.

Od vitamina je najzastupljeniji vitamin E zbog kojeg ulje ima visoka antioksidativna svojstva. Bogato nezasićenim masnim kiselinama koje pomažu u snižavanju lošeg holesterola pa se zbog toga posebno preporučuje ljudima koji pate od začepljenosti krvnih sudova.

Naime, ono u isto vreme snižava loš, LDL holesterol i štiti dobar, HDL holesterol i na taj način čisti krvne sudove. Pomaže u sprečavanju krvnih ugrušaka i uopšte poboljšava zdravlje arterija.

Zdrave masti, kao što je ulje od Grčkih maslina, mogu pomoći u borbi protiv stresa, smanjenju promena raspoloženja i mentalnog umora.

Iako su masti generalno na lošem glasu, treba znati da nisu sve masti loše, (zapravo su i dobre), samo morate da napravite pravi izbor.

Prednosti korišćenja:

  • Nema holesterola i ima 77 % nezasićenih masnih kiselina
  • Nema glutena i nema soli
  • Poboljšava ukus druge hrane
  • Sva ulja imaju otprilike istu kalorijsku vrednost
  • Sadrži 1.6mg, ili 2.3 IUVitamina E po kašici (14g)
  • Jedna kašika daje 8 % potrebne količine vitamina E
  • Upotreba maslinovog ulja smanjuje holesterol

Sastav:

100% hladno ceđeno ulje od kritskih maslina

Nutritivna vrednost na 100ml:

Energetska vrednost 837 kcal 3470Kj

Proteini 0g

Ugljeni hidrati 0g

od kojih šećeri 0g

Masti 93g

od kojih zasićene masne kiseline 13g

polinezasićene masti 6g

monozasićene masti 73g

So 0g

Kiselost<0.8%

Pakovanje 250ml Elmar

Poreklo: Grčka ostrvo Krit

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top