Etarsko ulje Bora 10ml Kirka

499 RSD

Ulje bora pojačava cirkulaciju i stimuliše relaksaciju mišića. Olakšava posledice fizičkog i nervnog premora i koristan je u slučajevima niskog krvnog pritiska.

 

Etarsko ulje Bora 10ml Kirka

Etarsko ulje bora ima intenzivan i osvežavajući miris, te se često koristi u aromaterapiji i medicinske svrhe. Sa svojim bogatim svojstvima, pruža različite benefite za zdravlje.

Dobija se od iglica i mladih grančica bora, ima intenzivan i osvežavajući miris bora.

Dejstvo:

Jedna od glavnih primena je u tretiranju oboljenja disajnih puteva, kao što su prehlada, kijavica, upala dušnika, bronhitis i astma. Njegova protivupalna i antiseptička svojstva pomažu u olakšavanju simptoma i ublažavanju nadražaja, pružajući tako olakšanje disajnim organima.

Osim toga koristi se za dezinfekciju usne duplje i grla, kao i u lečenju urogenitalnih infekcija.

U kozmetičkoj industriji cenjeno je zbog svojih detoksikacijskih svojstava i doprinosa normalizaciji nivoa šećera u krvi. Takođe pojačava cirkulaciju krvi, što doprinosi relaksaciji mišića i smanjenju posledica fizičkog i nervnog umora.

Inhalacija je jedan od najefikasnijih načina korišćenja ulja bora.

To se može postići kroz tradicionalnu metodu „inhalacije loncem“, gde se dodaje nekoliko kapi ulja u vrelu vodu i udiše para. Takođe, možete koristiti difuzere za raspršivanje eteričnih ulja u prostoru u kojem boravite tokom dana.

Ovo moćno ulje ima širok spektar primena i može doprineti vašem zdravlju i blagostanju na različite načine. Važno je koristiti ga umereno i po potrebi, uzimajući u obzir individualne potrebe i reakcije organizma.

Masaža:

20-30 kapi ulja u 50ml nekog baznog ulja ( nevenovo, kokosovo, bademovo, ulje pšeničnih klica).

Kupka:

20 do 30 kapi ulja dodati u kadu i potopiti se.

Napomena:

Etarska ulja se nanose na kožu isključivo razblažena. Razblažiti sa nekim baznim uljem i koristiti samo za spoljnu upotrebu. Na jednu kašičicu baznog ulja nakapati 3 kapi etarskog (3%). Kao generalno pravilo, koncentracija etarskog ulja treba biti 1-5%.

Pakovanje 10ml Kirka

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top