Etarsko ulje Bora 10ml Kirka

499 RSD

Ulje bora pojačava cirkulaciju i stimuliše relaksaciju mišića. Olakšava posledice fizičkog i nervnog premora i koristan je u slučajevima niskog krvnog pritiska.

 

Etarsko ulje Bora 10ml

Etarsko ulje bora je jedno od najstarijih koje se upotrebljava u aromaterapiji. Dobija se od iglica i mladih grančica ove biljke, ima intenzivan i okrepljujući miris bora.

Koristi se za usnu duplju i grlo (dezinfekcija, ublažava nadraženost), urogenitalni aparat (diuretično i antiseptično u slučaju akutnih upala i infekcija).

Zbog jedinstvenog mirisa bor se upotrebljava kao idealan lek za oboljenje disajnih puteva (prehlada, kijavica, upala dušnika, bronhitis, astma, kašalj). Na ove organe deluje protiv upale i antiseptički.

Puno se koristi u kozmetici jer ista svojstva ga čine dragocenim u izradi tečnosti za čišćenje kože. Doprinosi normalizaciji nivoa šećera u krvi i detoksikaciji organizma. Pojačava cirkulaciju i stimuliše relaksaciju mišića. Olakšava posledice fizičkog i nervnog premora i koristan je u slučajevima niskog krvnog pritiska.

Koristi se u kozmetici jer ista svojstva ga čine dragocenim u izradi tečnosti za čišćenje kože.

Primena:

Eterično ulje bora je jedno od najstarijih koje se upotrebljava u aromaterapiji.

Inhalacija je najbrži direktni metod upotrebe :

Jedan od načina kako možete da se inhalirate jeste direktno iz bočice, a najpopularnija je čuvena “inhalacija loncem”.

U lonac ili šepru sipate vruću vodu, koja nije vrela, kako eterično ulje ne bi izgubilo svoje lekovito stvojstvo, a potom dodate od 5 do 10 kapi eteričnog ulja. Stavite peškir na glavu iznad lonca i udišete paru kroz nos i usta  i na taj način pročišćavate disajne organe.

Ukoliko imate problema sa donjim disajnim putevima korisno je udisati isparenja na usta, dok za gornje disajne puteve kroz nos.

Savetuje se da trajanje inhalacije ne bude manje od 15 do 20 minuta kod odraslih osoba, dok bi kod dece trebalo kraće. Kućnu inhalaciju možete ponoviti  sve dok se ne budete osećali bolje, ali svakako, kao u svemu, ni u inhalaciji eteričnim uljima ne treba preterivati.

Poslednjih godina postao je sve popularniji način inhalacije putem difuzera, ultrasonični mali aparati u koji stavite određenu količinu vode i nekoliko kapi eteričnog ulja. Oni raspršuju sitne kapljice, pa eterična ulja ispunjavaju prostor u kojem boravite u toku dana.

Kada udišete te sitne kapljice, one direktno prodiru do alveola, bronhija, pa samim tim umanjuju i utiču na simptome poput gripa, kašnja, upale sinusa,  ali isto tako utiču na sve delove tela i donose ravnotežu uma.

Masaža:

20-30 kapi bora u 50ml nekog baznog ulja ( nevenovo, kokosovo, bademovo, ulje pšeničnih klica).

Kupka:

20 do 30 kapi dodati u kadu i potopiti se.

Napomena:

Etarska ulja se nanose na kožu isključivo razblažena. Razblažiti sa nekim baznim uljem i koristiti samo za spoljnu upotrebu. Na jednu kašičicu baznog ulja nakapati 3 kapi eteričnog (3%). Kao generalno pravilo, koncentracija eteričnog ulja treba biti 1-5%.

Pakovanje 10ml Kirka

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top