Opuštanje

Potrebno nam je opuštanje da bismo uspeli da se rešimo stresa i posledica stresa pored čajeva i prirodnih lekova koje možemo koristiti. Neophodno je i menjanje životnih navika. Tačnije, potrebno je da u život uvedemo  aktivnosti i sadržaje koji dodatno mogu da nas rasterete i oslobode nervoze i napetosti.

Često ljudi koji pate od ovih problema nemaju volju da se dodatno umaraju pored svakodnevnih poslova koji iziskuju veliki napor.

Osećaj umora i bezvoljnosti sprečava ih da u svakodnevne obaveze uvrste više relaksacije i zabave.

Kada nas savlada umor, nesanica, stres i nervoza tražimo sebi olakšanje i pomoć. Većina nas se makar jednom u životu suočila sa ovim problemima. Prvo šta nam padne na pamet jeste čaj ili neki drugi napitak koji će nas opustiti. Pored napitaka možemo pripremiti kupku, pa aromaterapijom i eteričnim uljima biljaka opustiti misli i telo.

U narodu su od davnina prepoznate određene biljke koje pomažu u slučajevima duševne napetosti, strahova i nervoze.

Sigurno, najpoznatija je valerijana, zatim, glog, matičnjak, nana, kamilica, majčina dušica, kantarion, lavanda itd. Većina ovih biljaka može se pripremiti kao napitak. Dok neke vrste koje su bogate etarskim uljima mogu da služe za inhaliranje i aromaterapiju pa na taj način  imaju izraženije dejstvo.

Pokušajte naterati sebe da se bavite nekim sportskim aktivnostima koje će pomoći da kanališete nervozu i stres na jedan zdrav način.

Šetajte, trenirajte, slušajte muziku koja vam prija, provodite vreme sa ljudima koji su vam dragi i koji pozitivno deluju na vaše raspoloženje. Kućni ljubimac takođe može biti odličan prijatelj i pomoćnik kada se borimo sa stresom i nervozom.

Lekovite biljke i opuštajuće kupke vam mogu pomoći da se opustite i oslobodite nagomilanog stresa.

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top