Kajsija prirodno sušena 100g

138.00RSD

Suve kajsije sadrže veliku količinu kalijuma, minerala koji je važan za normalan rad svih mišića.

Kajsija prirodno sušena 100g

Prirodno sušena kajsija je veoma ukusna a ukus je identičan kao kod sveže kajsije.Magnezijum, mineral kojim obiluju suve kajsije, ublažava stres, dok vitamini B kompleksa jačaju nerve.

Kajsija je odlična i za osobe koje pate od povišenog holesterola jer može da zameni masne grickalice. Suve kajsije se treba dobro sažvakati jer se tako podstiče varenje i cirkulacija u gornjoj regiji. Čuva srce i popravlja krvnu sliku. Sadrži veliku količinu kalijuma, minerala koji je važan za normalan rad svih mišića, a naročito srčanog.

Samo pet suvih kajsija zadovoljava petinu potreba organizma za ovim mineralom i značajan deo potreba organizma za gvožđem.

Vitamin C koji sadrži suva kajsija olakšava apsorpciju gvožđa, što je važno za anemične osobe. U njemu, osim vode i masti, u izobilju ima i belančevina, vlakana, vitamina, minerala, šećera, što suvo voće čine prvoklasnom namirnicom.

Među vitaminima poseban značaj ima antioksidansni koktel od vitamina C, E i beta karotena. Ovo voće, prepuno ugljenih hidrata, izuzetno prija sivim ćelijama mozga, a predstavlja i sjajnu zamenu za nedostajući obrok.

Prednost suvog voća je i u tome što njegova energija veoma brzo stiže u krvotok, zbog čega se naročito preporučuje sportistima posle treninga. Predstavlja pravu riznicu svega što čoveku treba i to u mnogo većim količinama nego kada je ono u svežem stanju, a organizmu obezbeđuje dodatnu energiju. Umesto slatkiša, preporučljivo je pri ruci imati ih.

Zdravstvene prednosti konzumiranja:

Kajsije su dobre za malokrvne (anemične) osobe jer sadrže gvožđe  i vitamin  C.

Sadrže kalijum karbonat, zbog čega su prirodni lek za srce i prevencija aritmiji i krvnom pritsku.

Sadrže lutein i zeaksantin koju su bitni za zdravlje očiju.

Beta karoten je odličan za vaš ten.

Bogate mineralima suve kajsije za zdravlje kostiju su prava blagodet.

Pomažu kod opstipacije jer spadaju u vlaknastu hranu.

Dobre su i za dijabetičare jer imaju nizak glikemijski indeks.

Vitamin B6 bitan je za jačanje imuniteta i poboljšava vaš metabolizam.

Profesionalnim sportistima i svima koji se bave fizičkim aktivnostima preporučuje se da redovno uzimaju prirodno suve kajsije i to neposredno pred početak sportskih aktivnosti, najbolje u kombinaciji sa pomorandžom i kivijem. Jer one sadrže ogromne količine kalijuma koji je važan za normalan rad mišića.

Sastav:

100% kajsija

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 48 kCal

Proteini 1g

Ugljeni hidrati 11g

Šećeri 9g

Vlakna 2g

Masti 0g

od kojih zasićene 0g

Pakovanje 100g rf

Zemlja porekla Turska

Originalno pakovanje 5 kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top