Kajsija prirodno sušena 100g

138 RSD

Suve kajsije sadrže veliku količinu kalijuma, minerala koji je važan za normalan rad svih mišića.

Kajsija prirodno sušena 100g

Prirodno sušena kajsija je veoma ukusna a ukus je identičan kao kod sveže kajsije.Magnezijum, mineral kojim obiluju suve kajsije, ublažava stres, dok vitamini B kompleksa jačaju nerve.

Kajsija je odlična i za osobe koje pate od povišenog holesterola jer može da zameni masne grickalice. Suve kajsije se treba dobro sažvakati jer se tako podstiče varenje i cirkulacija u gornjoj regiji. Čuva srce i popravlja krvnu sliku. Sadrži veliku količinu kalijuma, minerala koji je važan za normalan rad svih mišića, a naročito srčanog.

Samo pet suvih kajsija zadovoljava petinu potreba organizma za ovim mineralom i značajan deo potreba organizma za gvožđem.

Vitamin C koji sadrži suva kajsija olakšava apsorpciju gvožđa, što je važno za anemične osobe. U njemu, osim vode i masti, u izobilju ima i belančevina, vlakana, vitamina, minerala, šećera, što suvo voće čine prvoklasnom namirnicom.

Među vitaminima poseban značaj ima antioksidansni koktel od vitamina C, E i beta karotena. Ovo voće, prepuno ugljenih hidrata, izuzetno prija sivim ćelijama mozga, a predstavlja i sjajnu zamenu za nedostajući obrok.

Prednost suvog voća je i u tome što njegova energija veoma brzo stiže u krvotok, zbog čega se naročito preporučuje sportistima posle treninga. Predstavlja pravu riznicu svega što čoveku treba i to u mnogo većim količinama nego kada je ono u svežem stanju, a organizmu obezbeđuje dodatnu energiju. Umesto slatkiša, preporučljivo je pri ruci imati ih.

Zdravstvene prednosti konzumiranja:

Kajsije su dobre za malokrvne (anemične) osobe jer sadrže gvožđe  i vitamin  C.

Sadrže kalijum karbonat, zbog čega su prirodni lek za srce i prevencija aritmiji i krvnom pritsku.

Sadrže lutein i zeaksantin koju su bitni za zdravlje očiju.

Beta karoten je odličan za vaš ten.

Bogate mineralima suve kajsije za zdravlje kostiju su prava blagodet.

Pomažu kod opstipacije jer spadaju u vlaknastu hranu.

Dobre su i za dijabetičare jer imaju nizak glikemijski indeks.

Vitamin B6 bitan je za jačanje imuniteta i poboljšava vaš metabolizam.

Profesionalnim sportistima i svima koji se bave fizičkim aktivnostima preporučuje se da redovno uzimaju prirodno suve kajsije i to neposredno pred početak sportskih aktivnosti, najbolje u kombinaciji sa pomorandžom i kivijem. Jer one sadrže ogromne količine kalijuma koji je važan za normalan rad mišića.

Sastav:

100% kajsija

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 48 kCal

Proteini 1g

Ugljeni hidrati 11g

Šećeri 9g

Vlakna 2g

Masti 0g

od kojih zasićene 0g

Pakovanje 100g rf

Zemlja porekla Turska

Originalno pakovanje 5 kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top