Kakao prah organski Top Food 200g

450 RSD

Kakao prah po svojim nutritivnim svojstvima smatra se jednom od najhranjivijih namirnica na svetu. Od davnina poznat kao „hrana bogova”, odgovoran za ukupno zdravlje organizma.

 

Kakao prah organski Top Food 200g

Organski kakao prah Top Food po svojim nutritivnim svojstvima smatra se jednom od najhranjivijih namirnica na svetu. Od davnina poznat kao „hrana bogova”, odgovoran za ukupno zdravlje organizma.

Sadrži više od 300 hemijskih elemenata s pozitivnim učinkom na zdravlje. U 28 g kakaa nalazi se čak 314 % dnevne preporučene količine gvožđa.

Dnevna preporučena doza (2-3 supene kašike) kakaa ima prirodno visok sadržaj bakra i hroma i izvor je kalijuma, magnezijuma, mangana, cinka. Spomenućemo da 10g zadovoljava dnevne potrebe za unosom gvožđa.

Koristi se za ishranu izuzetne nutritivne vrednosti i podiže energetska svojstva organizma. Prirodni je antidepresiv, a čuven je kao afrodizijak. Sadrži najveću koncentraciju antioksidansa u odnosu na bilo koju drugu namirnicu na svetu.

On ima više antioksidansa nego crno vino, borovnice, acai bobice, šipak i goji bobice zajedno! Bogat je izvor gvožđa, hroma, mangana, cinka, vitamina C, a zbog i velike količine sumpora poznat je kao „mineral lepote i mladosti”.

Pravi od negrejanog sirovog kakao zrna, pri čemu je temperatura procesa proizvodnje ispod 42°C kako bi se sačuvali svi enzimi i minerali koji su veoma bitni za svu sirovu hranu.

Na taj način ima mnogo izražajniji ukus i miris od običnog kakaa i sasvim mala količina omogućava izuzetan čokoladni doživljaj.

Lekovito dejstvo:

  • Štiti organizam od uticaja slobodnih radikala
  • Pomaže u borbi protiv depresije
  • Štiti od bolesti srca i krvnih sudova
  • Odličan je izvor gvožđa
  • Reguliše nivo šećera i holesterola
  • Podstiče bolje pamćenje i koncentraciju
  • Smanjuje opasnost od srčanog udara
  • Pomaže u regulaciji krvnog pritiska
  • U njemu se nalaze hormoni sreće – serotonin i dopamin
  • Obiluje omega-6 masnim kiselinama koje hrane mozak i pomažu celokupnom zdravlju organizma

Način upotrebe:

Preporučeni dnevni unos je 1-2 supene kašike (10-15g). Može se dodati u smutije, granolu, musli, keks i sl.  Zbog kofeina i teobromina preporučuje se umerena upotreba kakaa, posebno u večernjim satima.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 1568kJ/379kcal

Masti 21g

Od čega zasićene 12g

Ugljeni hidrati 10g

Od čega šećeri 0g

Proteini 18g

So 0,2g

Pakovanje 200g Top Food

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top