Kakao prah organski Top Food 200g

480 RSD

Kakao prah po svojim nutritivnim svojstvima smatra se jednom od najhranjivijih namirnica na svetu. Od davnina poznat kao „hrana bogova”, odgovoran za ukupno zdravlje organizma.

 

Kakao prah organski Top Food 200g

Organski kakao prah Top Food predstavlja izuzetno hranljiv dodatak ishrani, koji se već vekovima smatra vitalnim izvorom zdravlja. Poznat kao „hrana bogova“, ovaj proizvod se ističe svojim nutritivnim sastavom koji ima pozitivan uticaj na celokupno zdravlje.

Kakao je bogat izvor preko 300 hemijskih elemenata, od kojih su mnogi ključni za očuvanje zdravlja. Na primer, samo 28 grama kakao praha sadrži čak 314% dnevno preporučene količine gvožđa.

Preporučena dnevna doza kakaa, koja iznosi 2-3 supene kašike, obezbeđuje prirodno visok nivo bakra, hroma, kalijuma, magnezijuma, mangana i cinka. Za napomenu, samo 10 grama ovog praha zadovoljava dnevne potrebe za gvožđem.

Osim što je izuzetno hranljiv, kakao takođe poboljšava energetska svojstva organizma, deluje kao prirodni antidepresiv i poznat je po svojim afrodizijačkim svojstvima.

Takođe, sadrži najveću koncentraciju antioksidansa u poređenju sa ostalim namirnicama, uključujući crno vino, borovnice, acai bobice, šipak i goji bobice.

Pravljen od sirovih kakao zrna, proces proizvodnje se odvija na temperaturi ispod 42°C kako bi se sačuvali svi važni enzimi i minerali. Ovakav način obrade doprinosi bogatijem ukusu i mirisu u poređenju sa standardnim kakao prahom.

Kada je reč o lekovitom dejstvu, organski kakao prah štiti organizam od slobodnih radikala, pomaže u borbi protiv depresije, reguliše nivo šećera i holesterola, te podstiče bolje pamćenje i koncentraciju.

Takođe, doprinosi zdravlju srca i krvnih sudova, smanjuje rizik od srčanog udara i pomaže u regulaciji krvnog pritiska.

Omega-6 masne kiseline koje se nalaze u ovom prahu su ključne za zdravlje mozga i celokupnog organizma.

Preporučena upotreba je 1-2 supene kašike dnevno, a može se dodati u razne recepte poput smutija, granole, muslija ili keksa. Ipak, zbog prisustva kofeina i teobromina, umerena konzumacija je preporučljiva, posebno u večernjim satima.

Sastojci:

100% organski kakao sa Filipina Nutritivne informacije na 100g:

Energetska vrednost: 1568kJ/379kcal

Masti: 21g

Zasićene masti: 12g

Ugljeni hidrati: 10g

Šećeri: 0g

Proteini: 18g

So: 0,2g

Pakovanje 200g Top Food

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top