Kumkvat kandirani 100g

79 RSD

100g kumkvata pokriva 73 odsto dnevnih potreba za vitaminom C.

Nema na zalihama

Kumkvat kandirani 100g

Kumkvat kandirani je veoma ukusan, u isto vreme sladak i kiseo, najmanji je među agrumima. Na tezgama se može naći od jeseni do proleća. Iako po ukusu podseća na druge vrste južnog voća, poseban je po tome što se jede ceo – da, zajedno sa korom.

I uprkos svojoj veličini, pun je hranljivih sastojaka. Poreklom iz istog roda biljaka kao i pomorandža, kumkvat voće  je jedan od najboljih izvora vitamina C i vlakana.

Jede sa korom koja je bogata antioksidansima, vlaknima i esencijalnim uljima. Uz to u kori se nalazi i veća koncentacija antioksidanasa nego u pulpi. Sveže voće sadrži flavonide i karoten koji pomažu organizmu u borbi sa slobodnim radikalima, odgovornim za propadanjen ćelija.

Slobodni radikali mogu prouzrokovati razvoj autoimunuh i srčanih oboljenja. A redovnim uzimanjem mini pomorandži poboljšavate opšte zdravstveno stanje. Ne zaboravimo vitamin C koji pomaže stvaranje kolagena i usporava starenje kože.

Za jak imunitet jedite mini pomorandže.

Kao i drugi agrumi je bogat vitaminom C. 100 g  voćke pokriva 73 odsto dnevnih potreba za ovim vitaminom. Jedna skorašnja studija, sprovedena u Švajcarskoj pokazuje da unošenje dovoljne količine vitamina C  u velikok meri jača imunitet.

Čak štaviše doprinosi izlečenju bolesti kao što su dijareja, malarija i upala pluća. Takoreći fortunela skraćuje vreme oporovka posle različitih infekcija. Vitamin C je nezamenljiv borac protiv respiratornih infekcija, prehlada i gripa.

Pakovanje 100g rf

Original pakovanje 1kg

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top