Kupina sušena 100g

199 RSD

Sušena kupina je odlična kao zamena za slatkiše i kao dodatak šejkovima. Ukusne bobice kupine pre svega su bogat izvor vitamina C a sadrže i bioflavonoide, gvožđe, kalcijum, natrijum, etarsko ulje.

Kupina sušena 100g

Sušena kupina je odlična kao zamena za slatkiše i kao dodatak šejkovima. Ukusne bobice  kupine pre svega su bogat izvor vitamina C a sadrže i bioflavonoide, gvožđe, kalcijum, natrijum, etarsko ulje, tanine, pektin, šećere, vitamine B grupe, biljna vlakna, kao i jabučnu i vinsku kiselinu.

Kada je o lekovitosti reč, kupina je moćan antioksidans, smanjuju stvaranje lošeg (LDL) holesterola, jačaju imunitet, krepe organizam, pomažu očuvanju kolagena i blago pročišćavaju creva. Pošto sadrži betaine, sok presnih divljih kupina podstiče pravilan rad ćelija jetre i štiti je, dok istovremeno, povoljno deluje na žučnu kesu i čisti žučne puteve.

Osim gvožđa suva kupina sadrži i mnogo vitamina C i B, folnu kiselinu i pektin, pa poboljšava cirkulaciju, ubrzava rad creva, reguliše krvni pritisak, jača imunitet i otpornost organizma, pojačava apetit i pospešuje metabolizam.

Jačaju imunitet

Bogat su izvor vitamina C, imaju ga dva puta više nego borovnice. Vitamin C je od vitalnog značaja za naš imunološki sistem i za kardiovaskularno zdravlje, a pomaže i u snižavanju krvnog pritiska.

Takođe poboljšava apsorpciju gvožđa iz drugih namirnica, tako da smanjuje rizik od anemije.

Dobre su za probavu

Kupine su i izvor vlakana koja su jako važna za normalno funkcionisanje želuca. Takođe pomažu u održavanju zdrave težine i smanjuju holesterol.

Odlične su za dijabetičare

Lekovita svojstva kupine naročito su značajno za dijabetičare, jer ovo voće sprečava oštećenje krvnih sudova, a samim tim štiti vitalne organe. Zbog niskog sadržaja ugljenih hidrata, oboleli od dijabetesa trebalo bi što češće da konzumiraju ovo voće.

Oblog za rane

Kad se stave na kožu kupine zatežu tkivo i pomažu skupljanju krvnih sudova, čime mogu smanjiti krvarenje. U narodnoj medicini se koriste kao topla obloga za rane.

U borbi protiv raka

Sadrže antocijan koji sprečava rast tumorskih ćelija. Sastojci kupine pokazali su se efikasnim protiv raka kože i raka pluća.

Zaštita za oči

U kupinama je lutein koji štiti oči, tačnije osetljivo područje u zadnjem delu mrežnjače. Lutein sprečava oštećenje očiju UV zračenjem.

Izvor minerala

Samo nekoliko kupina će vam dati skoro polovinu preporučenog dnevnog unosa minerala mangana. Mangan poboljšava vezivno tkivo, a od vitalnog je značaja za izgradnju snažne koštane strukture.

Jačaju ćelije

Kupine su dobre za razvoj ćelija, zbog čega su posebno preporučljive za trudnice.

Sastav:

100% suva kupina bez dodataka.

Sušena Kupina 100g rf

Zemlja porekla Srbija

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top