Organski kakao prah 500g Vegana

1.190 RSD

Kakao sprečava oksidaciju LDL lipoproteina i drugih lipida.U njemu se nalaze hormoni sreće – serotonin i dopamin.

Organski kakao prah 500g

Organski kakao prah se koristi kao zdrav napitak i predstavlja kao najbolji na svetu po svojim nutritivnim svojstvima, kao i po svom načinu proizvodnje koja se strogo kontroliše u svim fazama. Sadrži više od 300 hemijskih supstanci s pozitivnim dejstvom na zdravlje.

Vegana sirovi organski kakao prah se pravi od negrejanog kakao zrna, pri čemu je temperatura procesa proizvodnje ispod 42°C kako bi se sačuvali svi enzimi i minerali koji su veoma bitni za svu sirovu hranu. Na taj način ima mnogo izražajniji ukus i miris od običnog kakaa i sasvim mala količina omogućava izuzetan „čokoladni doživljaj

Po svom sastavu kakao je izuzetno bogat antioksidansima koji su odgovorni za ukupno zdravlje organizma.

Zbog toga ova namirnica spada u kategoriju “superhrana”. Antioksidansi štite vaš organizam od bolesti i od slobodnih radikala, koji su glavni uzrok starenja. Sadrži najveću koncentraciju antioksidansa u poređenju sa bilo kojom drugom namirnicom na svetu. Ti antioksidansi uključuju polifenole, katehine i epikatehine.

Istovremeno, flavonoli kao antioksidansi imaju sposobnost da neutrališu aktivnost slobodnih radikala, čija produkcija tokom metaboličkih procesa u organizmu oštećuje različite komponente ćelija, uključujući i DNK. To dovodi do starenja i nastanka različitih degenerativnih bolesti.

Kakao je bogat mega-6 masnim kiselinama koje hrane mozak i pomažu celokupnom zdravlju organizma“ .

Zbog svog sastava bogatog mineralima (posebno magnezijumom), kakao pomaže i u borbi protiv stresa. Magnezijum je odgovoran za više od 300 procesa u organizmu – od varenja, do rada srca i mozga. Kakao sadrži i katehine, polifenole za koje se veruje da štite od srčanih oboljenja, karcinoma, ali i niza drugih bolesti.

Izvrstan izvor gvožđa, hroma, mangana, cinka i vitamina C.

U 28 grama kakaa nalazi se čak 314 % dnevne preporučene količine gvožđa.

Naučno je utvrdjeno da kakao ima pozitivne efekte na čitav spektar kardiovaskularnih problema. Studije iznova i iznova pokazuju da kakao može da izbalansira krvni pritisak i da smanji nivo holesterola u krvi.

Flavanoidi i procijanidini iz kakaoa dokazano sprečavaju oksidaciju LDL lipoproteina i drugih lipida.

Oksidacija ovih molekula se danas smatra jednim od glavnih uzroka ateroskleroze (poznatije kao ‘začepljenje krvih sudova’).

Kakao poboljšava normalno funkcionisanje krvnih sudova i utiče na poboljšanje endotelne disfunkcije. Čak i pre moderne nauke, Asteci su zvali kakao ‘heart blood’, smatrajući da kakao otvara srce i i vraća nas u naše prirodno stanje povezanosti i prisutnosti.

Lekovito dejstvo:

  • Štiti organizam od uticaja slobodnih radikala
  • Pomaže u borbi protiv stresa i depresije
  • Štiti od bolesti srca i krvnih žila
  • Odličan je izvor gvožđa
  • Reguliše nivo šećera i holesterola
  • Podstiče bolje pamćenje i koncentraciju
  • Smanjuje opasnost od srčanog udara
  • Pomaže u regulaciji krvnog pritiska
  • U njemu se nalaze hormoni sreće – serotonin i dopamin
  • Obiluje omega-6 masnim kiselinama koje hrane mozak.“.

Preporučena količina:

Preporučuje se unos kakaa do 20g dnevno, počevši sa 1 kafenom kašičicom (oko 5g).

Upotreba:

Dodati kafenu kašičicu slatkišima, šejkovima, desertima, raznim napicima.

Proizvod ne sadrži:

Veštačke boje, konzervanse, aditive, zaslađivače, gluten.

Organski kakao prah 500g Vegana

Cena se redovno žurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top