Tajvanska Spirulina 100g organska Just Superior

1,570.00RSD

Koristi se kod malokrvnosti,kao snažan detoks,za jačanje imuniteta i pogodna za mršavljenje.

Tajvanska Spirulina u prahu

Tajvanska spirulina plavo-zelena mikroalga (ili preciznije cijanobakterija) koja postoji na našoj planeti milijarde godina, predstavlja iskonsku superhranu zbog izrazito visoke koncentracije nutrijenata koju sadrži.

Postoje naučna istraživanja širom sveta koja potvrđuju zdravstvene benefite koje pruža spirulina pravog kvaliteta. Superior Tajvanska spirulina je potpuno autentična, organska i 100% proverena!

Kontrolisano gajena u izvorskoj planinskoj vodi ekološki čiste oblasti na jugu Tajvana. Za svaku porudžbinu se proizvodi posebno, što znači da je maksimalno sveža.

Spirulina sadrži vitamine:

A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, beta caroten, C, colin, D, E, lutein zeaksatin i K.

Proteine:

triptopan, treonin, isoleucin, leucin, lisin, metionin, cistin, penalalanin, tirosin, valin, arginin, histidin, alanin, aspartik acid, glutamik acid, glicin, prolin i serin, a sadrži još karbohidrate i fat.

Sadrži i sledeće minerale:

magnezijum, selen, fosfor, iron, kalcijum, mangan, sodium, cink i potasium. Posebno je važno reći da je bogata gvožđem i da ga ima 23 puta više nego u spanaću kao i više beta karotena nego u šargarepi.

Zanimljivo je da kalcijuma ima više za čak 300 puta, nego što ga ima u mleku i da ima više proteina nego u goveđem mesu. Za vreme njenog rasta, upija skoro sve neophodne minerale za nesmetano funkcionisanje ljudskog orgnizma.

Ima paletu potpuno prirodnih pigmenata, koji omogućavaju sintezu enzima, potrebnih za regilisanje metabolizma. Najbitniji pigment je fikocijanin, koji jača i stimuliše imuni sistem. „Zelena krv“ kako zovu hlorofil iz Spiruline, prečišćava telo.

Ima hlorofila u izobilju i sličan je hemoglobinu u čovekovoj krvi. Poseduje kompleks alfa, beta i gama karotenoida, koji obezbeđuju izuzetno snažnu zaštitu tela i prirodni su antioksidansi.

Sastav

100% organska spirulina

Pomaže izbacivanju štetnih toksina iz organizma, uravnotežava PH, poboljšava krvu sliku i smanjuje krvni pritisak. Beta karoten koji sadrži, najefikasniji je nutrijent u borbi protiv slobodnih radikala koji oštećuju zdrave stanice.

Pomaže u prevenciji dijabetesa, stabilizuje nivo šečera u krvi i štiti gušteraču i stanice koje proizvode insulin. Neutrališe proizvodnju interleukina 4, koji učestvuje u nastajanju alergija.

Smanjuje nivo holesterola i koristan je kod nastajanja prekomerne težine, jer smanjuje potrebu za jelom, uklanja celulit i omogućava bolji rad digestivnog sistema.

Da ima neverovatnu moć u suzbijanju upala u čovečijem telu, dokazala su naučna ispitivanja. Ovaj naučni dokaz je izuzetno važan, kao prevencija kod lečenja upalnih bolesti, artritisa pa i reume.

Snažan antioksidans u Spirulini je zeaksantin, a ima 8 puta jače delovanje od beta karotena. On ujedno štiti oči, nervni sistem i mozak.

Otkriveno je da efikasno štiti od štetnog zračenja te je zbog toga bio korišten u Černobilu nakon nuklearne katastrofe. Podiže nivo energije, poboljšava pamćenje i koncentraciju, poboljšava rad mozga.

Zdravstveni benefiti spiruline :

Antioksidativna i antiinflamatorna svojstva

Detoksikator organizma

Regulaciju telesne težine

Jača imunitet antivirusnim svojstvima

Poboljšava fizičke performanse kod sportista

Antialergijaska svojstva

Bogata gvožđem

Sadrži veliku količinu hlorofila

Nutritivne vrednosti na 100g:

Energetska vrednost: 1556kJ/373kcal

Masti: 6,5g

Od čega zasićene: 3g

Ugljeni hidrati: 16,8g

Od čega šećeri: 1,3g

Proteini: 63g

So: 4,15g

Način upotrebe:

Pomešajte sa vodom ili sokom ili dodajte u smutije ili kaše. Napravite spirulina late sa toplim biljnim mlekom i zaslađivačem. Preporučena količina spiruline u prahu iznosi 3g (1 ravna kafena kašičica).

Tajvanska spirulina 100g Just Superior

Scroll to Top