Tan sa kakaom 350g

640 RSD

Makedonski tan sa kakaom je zdravi namaz koji nosi sve osobine susama i sirovog kakaa. Sadrži pravo bogatstvo vitamina, minerala i esencijlanih masnih kiselina.

Nema na zalihama

Tan sa kakaom 350g

Makedonski tan sa kakaom je zdravi namaz koji nosi sve osobine susama i sirovog kakaa.Tan sastavni deo istočne kuhinje je puter od pečenog, mlevenog susama.

Zbog obilja vitamina i minerala, tan blagotvorno deluje na smanjenje holesterola u krvi, a time i na srčana oboljenja. Povoljno utiče na nervni sistem, glavobolju, plućne bolesti, gastritis, anemiju i smanjuje nivo holesterola.

Preporučuje se rekonvalescentima, deci, starijim osobama, dijabetičarima, sportistima i svim ostalim kategorijama stanovništva koji brinu o svom zdravlju. Sadrži pravo bogatstvo vitamina, minerala i esencijlanih masnih kiselina. Izuzetno je pogodna za pobornike sirove ishrane jer je prilično kalorična, hranjiva i vrlo sita.

Esencijalne masne kiseline omega 3 i omega 6 koje se u organizam unose isključivo hranom u velikoj koncentraciji nalaze se u tahini pasti pa se preporučuje njena redovna konzumacija.

Ukoliko imate problema sa manjkom gvožđa u organizmu, tan vam može pomoći u rešavanju problema. Bogata je gvožđem ali i drugim mineralima poput kalijuma, kalcijuma, fosfora, magnezijuma, vitamina iz B grupe kao i vitaminima A, E i C.

Samo jedna porcija paste u toku dana zadovoljava jednu trećinu dnevnih potreba za kalcijumom. Kalcijum pomaže u izgradnji i održavanju lokomotornog sitema, pre svega kostiju ali i hrskavice i vezivnih tkiva.

Gvožđe je od izuzetne važnosti za metaboličke procese u organizmu. Gvožđe utiče na porizvodnju crvenih krvnih zrnaca. Iz tih razloga tahini je jako popularna kod vegana i vegeterijanaca.

Vlakna kojima je bogata održavaju gastrointestinalni sistem zdravim i funkcionalnim. Daju osećaj sitosti i utiču na nivo šećera u krvi, držeći šećer pod kontrolom. Redovno korišćenje paste u ishrani doprinosi očuvanju zdravlja i pravilnom funkcionisanju organizma.

Vitamini kao što su A, C i E kao najvažniji antioksidanti čiste vaš organizam od slobodnih radikala, pojačavaju imunitet i održavaju vitalnost.

Kompleks vitamina B povoljno deluje na vaš nervni sistem. Redovnim konzumiranjem tahinija osvežićete pamćenje, sačuvati koncentraciju i memoriju, otkoniti umor i pomoći pravilnom funkcionisanju moždanih ćelija.

Štiti krvne sudove srca i mozga. Održava cirkulaciju i kontroliše nivo masnoće u krvi. Zahvaljujući esencijalnim masnim kiselinama omega 3 i omega 6 .

Vrlo lako vari. Semenke susama su sitno mlevene bez dodataka aditiva, veštačkih začina i aroma pa je stoga pogodna za one koji imaju smetnje sa probavom. Ne izaziva povećano lučenje želudačne kiseline, PH je neutralna, lako se vari a dijetetska vlakna pomažu varenje i perlistatiku creva. Preporučuje se kao redovan obrok barem jednom u toku dana.

Zbog kalcijuma pozitivno utiče na otklanjanje problema sa kostima i zglobovima. Ovaj puter ima prijatan, specifan ukus. Možete da ga jedete samog ili da ga mešate sa medom ili malteksom. Biljni je izvor kalcijuma, koji tjelo absorbuje mnogo brže od onog iz mleka.

Sastav:

mlevene semenke susama 62%), žuti šećer, kakao prah 6%, palmino ulje, emulgator: sojin lecitin, vanilin.

Nutritivna vrednost na 100g:

Masti 40g

Od kojih zasićene masne kiseline 7g

Ugljeni hidrati 33g

Od kojih šećeri 30g

Proteini 16g

So 0g

Pakovanje 350g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top